Les activitats nadalenques protagonitzen l'agenda de desembre de l'Ateneu


  • Comparteix:

La majoria d'activitats es realitzaran a l'Ateneu / Foto: L'Ateneu

La majoria d'activitats es realitzaran a l'Ateneu / Foto: L'Ateneu

L'Ateneu Santcugatenc proposa un desembre ple d'activitats per a tots els públics. Com sempre, dos dissabtes al mes la ciutat acull el Mercat de Pagès amb productes ecològics i de proximitat, però la programació d'aquest mes es completa amb propostes culturals, tallers i espectacles per a grans i petits relacionats amb Nadal. Aquest desembre, a més, també començarà el termini d'inscripcions als prop de 200 cursos i tallers d'hivern de l'Ateneu, que tindran lloc entre gener i abril de 2019.

3 de desembre
Inici d'inscripcions als cursos i tallers de l'Ateneu que començaran al gener i s'allargaran fins a l'abril de 2019. La programació d'hivern ofereix unes 200 activitats repartides de dilluns a divendres, tot el dia (inclòs migdia), i dissabtes al matí. Els interessats podran triar entre propostes infantils, familiar, de benestar, d'idiomes, de formació, de cuina i gastronomia, entre molts d'altres.

3 i 10 de desembre | 19.00 - L'Ateneu
Curs de Patchwork de Nadal a càrrec de Dolors Ribot. S'aprendrà la tècnica patchwork i a confeccionar complements i decoracions nadalenques. Recomanable saber cosir a màquina i les tècniques bàsiques de costura a mà. Preu de 28 euros i de 24 per als socis i sòcies de l'Ateneu. Necessària inscripció prèvia.

4 de desembre | 19.00 - L'Ateneu
El Cercle d'Arts de l'Ateneu proposarà un espai de trobada i debat per parlar dels integrants del moviment Expressionista Abstracte Americà, Jackson Pollock i Lee Krasner. Espai per compartir arts plàstiques amb Carme Herbera.

6 i 18 de desembre | 19.00 - L'Ateneu
Curs de cuina de Nadal a càrrec de Manel Gallego. A cada sessió s'aprendrà un menú diferent per fer els dies festius de Nadal. Preu de 48 euros i de 42 per als socis i sòcies de l'Ateneu. Necessari inscripció prèvia.

13 de desembre | 20.00 - L'Ateneu
El concert d'entrada gratuïta de 'La Cambra de l'Ateneu' portarà al Quartet Diotima, format per quatre alumnes del Conservatori Superior del Liceu. Carles Ramos i Georgina Muntadas al violí, Laura Jover a la viola i Paola Rios al violoncel; interpretaran obres del classicisme i del romanticisme.

14 de desembre | 18.00 - L'Ateneu
Xerrada per parlar de joguines i jocs amb Mònica Roca. Es posarà consciència al consum i a l'ús adequat de les joquines a cada etapa de la infància. L'activitat és gratuïta per cal inscriure's enviant un correu a secretaria@ateneu.cat.

15 i 22 de desembre | 9.00 a 14.00 - Plaça de Sant Pere i carrer Major
Mercat de Pagès de l'Ateneu al centre de Sant Cugat. Es vendran productes ecològics i de proximitat com fruita, embotits, formatges, pa i oli, entre molts d'altres.

15 de desembre | 11.00 - L'Ateneu
Taller de cuina amb Manel Gallego per aprendre a fer torrons casolans. Preu de 25 euros i de 20 per als socis i sòcies de l'Ateneu. Necessari inscripció prèvia.

18 de desembre | 19.00 - L'Ateneu
El Cercle d'Arts de l'Ateneu portarà una sessió d'escolta a càrrec del director d'orquestra i santcugatenc, Albert Santiago. En aquest espai, Santiago presentarà i comentarà una selecció de 'El Mesies de Haendel', obra que dirigirà dos dies després a Santa Maria del Mar. A més, el cuiner Carles Heras proposarà un maridatge amb vi adient per a l'ocasió. Aforament limitat.

20 de desembre | 19.30 - L'Ateneu
Presentació del llibre 'Selfies, tigres i miralls' a càrrec de l'autor, el santcugatenc Josep Amorós, la professora d’escriptura de l’Ateneu, Susanna Camps, i el director del Tot Sant Cugat, Josep Maria Vallès. El llibre proposa relacions portades al límit, telèfons mòbils omnipresents, trobades clandestines en llocs de culte i els crits d’angoixa dels personatges. L'activitat és d'entrada gratuïta.

22 de desembre | 11.00 - L'Ateneu
La companyia Patawa presentaran a l'Ateneu 'Truita d'Estels', un espectacle infantil de Nadal amb contes i titelles. L'obra explica la història de les cuidadores d'estels, que viuen al cel i s'encarreguen de restaurar i vigilar tots els estels del cel, i en pengen un de nou cada cop que neix un infant. Què passaria si un dia es perd l'estel d'una criatura que està a punt de néixer?
Activitat recomanada a partir de quatre anys. Preu de l'entrada de dos euros i es podran reservar a partir del 17 de desembre al correu
comunicacio@ateneu.cat.

Concurs de pessebres de l'Ateneu
El 18 de desembre a les deu de la nit finalitzarà el termini d'inscripcions a la 6a edició del concurs de Pessebre. Es poden presentar al concurs tots els veïns i veïnes del municipi de Sant Cugat, amb tot tipus de pessebres.

Els dies 22 i 27 de desembre i 3 de gener, l'Ateneu organitza recorreguts musicals pels pessebres en finestra de la ciutat acompanyats per l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat. Se sortirà a les sis de la tarda de la plaça Barcelona.

L'entrega de premis als guanyadors del concurs d'aquest any serà el dijous 27 a l'Ateneu a partir de les set de la tarda. Es projectaran fotografies dels pessebres presentats i també hi haurà xocolatada popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.