La poesia d'Enric Virgili i la música de Pau Riba inauguren la quarta edició de Poesia a Sant Cugat


  • Comparteix:

Fins dissabte, el programa inclou una trentena d'actes poètics

Fins dissabte, el programa inclou una trentena d'actes poètics

Una lectura de poemes a càrrec d'Enric Virgili i un concert de Pau Riba han donat el tret de sortida a la quarta edició de Poesia a Sant Cugat. L'alcalde, Lluís Recoder, i la consellera de Cultura, Caterina Mieras, han destacat durant l'acte d'inauguració la voluntat d'aquesta iniciativa d'acostar la poesia a tothom amb activitats diverses pensades per a diferents públics i en diferents espais. En total, fins aquest dissabte els santcugatencs podran gaudir de 30 propostes relacionades amb aquest gènere literari.

Durant l'acte d'inauguració, l'alcalde ha volgut incidir en la importància de la poesia a nivell qualitatiu. I és que, segons ha dit, tot i que aquest gènere quantitativament ocupa una posició minoritària, qualitativament és el fonament de la nostra cultura. Per a Recoder, el fet que una cultura minoritzada i maltractada com la nostra hagi sobreviscut té a veure, en part, amb els poetes i la connexió que aquests han establert amb el poble.

Lluís Recoder, a més, ha volgut destacar que l'objectiu de 'Poesia a Sant Cugat' no és altre que el d'acostar la poesia a tot el país, incidint en aquest contacte directe amb la ciutadania. Omplir, en definitiva, la ciutat de poesia.

Lluís Recoder

Per dir-ho d'una manera planera, volem vulgaritzar la poesia, acostar-la a tothom, a tot el país


De la seva banda, la consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha destacat que amb iniciatives com aquesta, la ciutat de Sant Cugat s'està consolidant en el mapa de la cultura a Catalunya. Mieras ha afegit que, si bé és important la difusió exterior de la cultura catalana en esdeveniments internacionals com la propera fira de Guadalajara o la de Frankfurt, també és cabdal la difusió interior de la nostra creació artística. En aquest sentit, Mieras ha destacat el paper de Sant Cugat. L'escoltem.

Caterina Mieras

Sant Cugat, en l'àmbit de la poesia, és un dels referents de la difusió de la cultura en el nostre territori


Durant l'acte d'inauguració, el públic ha pogut escoltar també un fragment de llibre 'Mamut', guanyador de l'última edició del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, i recitat pel seu propi autor, Enric Virgili. N'escoltem un fragment.

Enric Virgili

Fragment del llibre de poemes 'Mamut' de Enric Virgili


L'acte s'ha tancat amb una visita guiada a l'exposició 'Mercè Rodoreda, una poètica de la memòria' que recorre passatges de la vida i obra de l'escriptora barcelonina, autora, entre d'altres, de 'La plaça del diamant'.

Tot seguit, el polifacètic cantautor Pau Riba ha presentat el seu darrer espectacle de música, poesia i dansa 'Ribaibal', amb la participació de Memi March en la il·luminació i de la ballarina Aina March. Coincidint amb els poetes homenatjats enguany a la Marató de Poesia, el concert ha inclòs també poemes musicats de Carles Riba i Clementina Arderiu.

Pau Riba

Fragment de l'espectacle 'Ribaibal' de Pau Riba


Els actes de Poesia a Sant Cugat continuen avui amb diverses propostes, com Poesia al Carrer, una iniciativa que va càrrec dels alumnes del taller de teatre de la Unió, i amb un acte de luxe: l'actuació de Jaume Sisa a la sala Be-Bop de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.