Sant Cugat rep amb els braços oberts l'Orquestra Diletant de Catalunya

La formació musical la compondran músics aficionats


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha firmat el convenci amb el president de l'associació, Xavier Serres / Foto: Cugat.cat

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha firmat el convenci amb el president de l'associació, Xavier Serres / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat s'alia amb l'Associació Orquestra Diletant de Catalunya, un projecte que neix amb l'objectiu de crear una orquestra amb persones aficionades a la música. La iniciativa busca persones de diferents perfils però amb una passió en comú 'l'amor per la música', ha afirmat el president de l'associació, Xavier Serres. El director de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), Gerard Claret, i el director d'orquestra italià Mario Conti són els encarregats de dirigir l'agrupació. Aquest és, precisament, un dels aspectes que diferencia l'Orquestra Diletant de Catalunya d'altres formacions de les mateixes caracteristiques, que 'està dirigida per professionals', ha subratllat Conti.

El conveni de col·laboració s'ha signat aquest dimarts i té una durada de quatre anys. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha dit sentir-se 'molt il·lusionada' pel fet que aquesta iniciativa 'neixi a Sant Cugat'. 'El projecte dóna una oportunitat a persones que han dedicat anys a la formació musical i vulguin treure-li la pols al seu instrument', ha explicat Serres. L'Orquestra Diletant de Catalunya vol 'atraure professionals d'altres àmbits però amb sensibilitat per la música', assegura Claret.

La iniciativa, encara en fase pilot, té el propòsit de començar la selecció de músics a prinicipis de l'any vinent, convocar les primeres trobades a partir de març i presentar la programació i el primer concert de cara a l'octubre. L'Orquestra Diletant de Catalunyà vol anar més enllà dels escenaris i portarà la seva música a projectes d''acció social'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.