Les joves promeses del ballet internacional, a Sant Cugat

La ciutat ha acollit les semifinals del certamen Youth America Grand Prix


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori de Sant Cugat i l'Escola Municipal de Música han estat aquest cap de setmana la llar d'algunes de les grans promeses del ballet a nivell internacional. La ciutat ha acollit entre dijous i diumenge les semifinals del 20è Youth America Grand Prix (YAGP), una de les competicions d'estudiants d'aquesta dansa més gran del món. Ballarins d'arreu del món s'han concentrat als equipaments municipals per demostrar el seu talent i mirar de classificar-se per a la final del certamen, que tindrà lloc a Nova York l'abril de l'any vinent.

La cita, més enllà del caràcter competitiu, representa un aparador perquè tots els dansaires puguin mostrar el seu talent a les diferents escoles que s'hi acosten. 'És el concurs més important del món', ha explicat a Cugat.cat la directora de l'Escola de Dansa Marisa Yudes, Marisa Yudes, que ha posat en valor tant la seva experiència professional com personal. Ha explicat que el seu fill va guanyar el YAGP i això li va fer mereixedor d'una beca a la Princess Grace Academy de Mònaco.

Precisament el director d'aquest acadèmia, Luca Masala, així com el director de Grande Audition, David Makhateli, han subratllat l'oportunitat que suposa per als ballarins participar al YAGP. Masala i Makhateli, per cert, són dos dels jutges que han determinat qui han estat els millors dansaires.

És la tercera vegada que el certamen arriba a la ciutat. Més enllà de Sant Cugat, municipis del Brasil, Indonèsia, Austràlia i el Japó, a més dels Estats Units, han acollit proves d'aquestes semifinals.




Marisa Yudes

És el concurs més important del món.

Luca Masala

Tenim un bonic teatre i els estudis al costat per fer classe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.