Els nens refugiats, protagonistes de la Cantata de Nadal de Camerata Sant Cugat

El 'Messiah' de Händel també formarà part de l'espectacle


  • Comparteix:

Xavier Baulies, Sílvia Solanellas i Alberto Garcia Demestres han presentat la Cantata de Nadal / Foto: Cugat.cat

Xavier Baulies, Sílvia Solanellas i Alberto Garcia Demestres han presentat la Cantata de Nadal / Foto: Cugat.cat

La realitat dels infants que creuen el Mediterrani fugint de l'horror de la guerra protagonitza la 14a Cantata de Nadal de Camerata Sant Cugat. 'Nens sense recer', escrita i dirigira per Alberto Garcia Demestres, tracta amb les lletres de les cançons diversos aspectes que afecten els infants refugiats. La Cantata de Nadal també oferirà el 'Messiah' de Händel en un espectacle conjunt aquest diumenge, a les set de la tarda, al Teatre-Auditori. El preu de l'entrada és de 15 euros.

El director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, ha afirmat que el text de la Cantata d'enguany és una de les més 'explícites' que s'ha fet fins ara i que 'remourà consciències'. Enguany, l'espectacle fa una crida a 'la doble moral del món occidental'. El poeta Àlex Susanna farà de rapsode.

Alberto Garcia Demestres ha dedicat la cantata al director de l'Orquestra Nacional Simfònica de Síria, amb qui va estar en contacte per elaborar l'obra. L'autor admet que són lletres 'tristes' una, fins i tot, està dedicada a les dones embarassades que moren al mar. Garcia Demestres ha explicat que 'després de donar-hi voltes' el final de la Cantata té un missatge 'esperançador'.

La regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, ha posat en valor la tasca de Camerata Sant Cugat considerant-lo el 'buc insígnia' del Pla Director de la Música Clàssica del municipi.

La Cantata de Nadal està interpretada per un cor infantil, un cor mixt i una orquestra. Com cada edició, el concert es completa, a la primera part, amb una tria de cors i àries del 'Messiah' de Händel.









Xavier Baulies

De les catorze edicions de la Cantata de Nadal en tenim unes quatre o cinc dedicades a la part fosca del Nadal. La d'enguany és molt explícita, la més explícita que hem fet fins ara.

A. Garcia Demestres

M'ha costat molt fer aquesta obra. De fet, en diversos moments he estat a punt de deixar-ho. El que he volgut fer és un viatge amb aquests nens que surten dels seus països fugint de la guerra fins que arriben a les platges del Mediterrani.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.