La Cantata de Nadal més crua explica la situació d'injustícia i misèria dels nens refugiats


  • Comparteix:

'Negra, negra, més negra. La foscor esbocinant la infantesa'. Aquest és un dels versos cabdals de la Cantata de Nadal de Camerata, que enguany ha posat el focus en la situació d'injustícia i misèria en què viuen els nens que han de fugir del seu país a causa de la guerra i la violència. Una edició escrita i dirigida per Alberto Garcia Demestres que, sota el nom 'Nens sense recer', ha volgut explicar aquest diumenge al Teatre-Auditori el camí que fan aquests infants des que fugen fins que arriben a una platja del Mediterrani. Tot plegat amb un text explícit i contundent crític amb la moral europea però que, tot i això, vol transmetre un 'missatge esperançador'.

El director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, ha explicat que aquesta 'és una edició que planteja un aspecte de la realitat actual', explicant 'la injustícia que viuen molts nens del món'. Baulies també ha remarcat la importància de la cantata com un 'pretext per remoure consciències'.

'Nens sense recer', interpretada per un cor infantil, un cor mixt i una orquestra i amb el poeta Àlex Susanna com a rapsode, s'ha estrenat com la primera cantata on el text i la música han estat creats per la mateixa persona. Garcia Demestres ha explicat a Cugat.cat que la peça vol recordar que 'cada dia hi ha pasteres que estan arribant a platges europees'.

La funció s'ha completat amb una tria de cors i àries del 'Messiah' de Hándel, com 'And the glory of the Lord', 'Since by man' i 'Halleluia'.






Xavier Baulies

Aquesta és una edició que plantegem aquest aspecte de realitat actual. La Cantata de Nadal és un bon pretext per remoure consciències.

Alberto Garcia Demes

Que la gent plori si ha de plorar. Que es quedi pensant i recordi que això també està passant avui. Perquè avui segurament hi ha una pastera que està arribant a una platja europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.