Coneix què es pot llegir al Calendari dels Pagesos 2019

Els drons i el codi de traçabilitat dels ous són algunes de les novetats d'enguany


Temes relacionats

Joan Tomàs (editor): 'Em fa molta il·lusió que la gent compri el Calendari dels Pagesos com a tradició' (12/feb/18)

Una editorial de Sant Cugat publica el Calendari dels Pagesos, el més antic de Catalunya ( 1/gen/18)


  • Comparteix:

Joan Tomàs ha visitat el magazín 'Connectats' / Foto: Cugat.cat

Joan Tomàs ha visitat el magazín 'Connectats' / Foto: Cugat.cat

L'ús dels drons en l'àmbit de l'agricultura, el significat de les xifres impreses a les closques dels ous i un calendari amb fruites són algunes de les novetats que inclou el Calendari dels Pagesos 2019. L'almanac, editat a Sant Cugat per Publicacions Tomàs, conté informació agrícola, astronòmica, cultural i de tradicions populars. Amb 158 anys d'història es tracta de la publicació més antiga editada en català.

L'editor de Publicacions Tomàs, Joan Tomàs, ha pres el relleu al pare que al 1970 es va fer amb els drets del calendari. El projecte segueix endavant gràcies a la tasca de Joan i un altre germà. Tot i ser enginyer agrònom de professió, Joan Tomàs mai no ha pensat a desfer-se del projecte. És més, l'objectiu és 'modernitzar-lo' adaptant els continguts a les noves generacions.

En una entrevista al 'Connectats', Tomàs ha explicat que la gent 'demanava' que dediqués un dels articles al codi de traçabilitat dels ous. 'Tenia molts correus demanant-me que en parlés i em vaig animar a escriure-ho', ha afirmat l'editor.

Un altre dels temes que es podrà llegir a les pàgines del Calendari dels Pagesos està dedicat a la presència i utilitat dels drons en l'agricultura. L'almanac ofereix altres textos fets amb experts en agricultura i ramaderia i d'entitats com el Museu de les Trementinaires de Tuixent i la Societat Catalana de Gnomònica.

El Calendari dels Pagesos forma part del 'patrimoni del país' i 'molta gent se'l sent seu', ha sentenciat el santcugatenc. L'edició té una tirada de 60.000 exemplars dels quals se'n venen 40.000.




Joan Tomàs

Abans el calendari portava consells per als pagesos, ara ja saben trobar els consells per Internet. Els continguts dels articles han hagut de canviar radicalment. Aquest any he escrit un article dedicat als drons.

Joan Tomàs

Aquest calendari ha passat a formar part del patrimoni del país. Molta gent se'l sent seu i el compra per tradició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.