L'obra de Feliu Formosa centra el primer cicle de 2019 del grup de poesia de l'Associació Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

Imatge de la primera sessió del Grup de Poesia d'enguany / Foto: Cugat.cat

Imatge de la primera sessió del Grup de Poesia d'enguany / Foto: Cugat.cat

'I arribà l'hora en què, per la gran por, la vela, desplegada, no s'inflava. Arreu pesava com el plom la calma de la qual ens sentíem responsables, i les mans no gosaven deixar el pal'. Aquesta és una de les estrofes de 'Si tot és dintre', el volum que inclou tota la producció poètica de Feliu Formosa, i amb el qual l'Associació Gabriel Ferrater ha donat el tret de sortida a les sessions del grup de poesia. Una vintena de persones s'ha reunit aquest dimecres al restaurant El Mesón en la primera jornada del nou any, que ha anat a càrrec d'Oriol Izquierdo, exdirector de l'Institut de Lletres de Catalanes (ILC), i en la qual s'ha analitzat el primer període d'un dels poetes vius més importants en l'àmbit català.

Izquierdo ha definit la poesia de Formosa com a 'singular' d'un autor que porta més de 40 anys publicant obres i que amb el pas del temps 'ha anat guanyant protagonisme, caràcter i centralitat' en l'àmbit de la poesia catalana. L'escriptor i exdirector de l'Institut de Lletres de Catalanes també ha explicat a Cugat.cat que espera que aquestes sessions permetin' descobrir als assistents una veu poètica sorprenent' i que Formosa 'guanyi lectors que apreciïn la seva obra'.

El primer cicle de 2019 del grup de poesia es completarà amb dues sessions més. La segona, el 6 de febrer; i la tercera, el 6 de març.




Oriol Izquierdo

En Felip Formosa té una obra molt extensa. Té una poesia singular, sempre s'ha definit com un 'outsider'. Amb el pas del temps ha anat guanyant protagonisme, caràcter i centralitat en l'àmbit de la poesia catalana



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.