Cinemes Sant Cugat estrena aquest dijous el documental 'Faraway Land'

L'obra, produït pel santcugatenc Albert Escuder, se centra en les relacions entre refugiats i voluntaris a Grècia


  • Comparteix:

Un moment del documental

Un moment del documental

El documental 'Faraway Land', dirigit per Daniel Azpe i Josepmaria Anglès i produït pel santcugatenc Albert Escuder, s'estrena als Cinemes Sant Cugat aquest dijous a dos quarts de vuit de la tarda. El film, guanyador dels premis al millor llargmetratge i fotografia nacionals al Festival de Cinema de Madrid i de la Iguana Daurada al festival de Guayaquil, se centra en la vida dels refugiats a Grècia i les relacions que sorgeixen amb els voluntaris. Després del documental es farà un col·loqui amb un refugiat, Abdullah, que compartirà la seva experiència.

ESCOLTA-HO

El documental sorgeix de l'experiència de Bea Jiménez, impulsora del projecte, i de la seva estada al país hel·lènic per ajudar en dos camps de refugiats, on va conviure amb persones que havien hagut de fugir del seu país. El santcugatenc Albert Escuder, productor del documental, ha explicat al 'Sant Cugat a fons' que l'equip va anar sumant gent fins a poder fer-lo realitat gràcies a un projecte de micromecenatge que va recaptar 3.500 euros.

El film se centra especialment en els refugiats a Atenes i ho fa a partir de quatre històries 'molt diferents entre elles' que serveixen per elaborar un mapa de la situació de les persones retingudes allà des del tancament de les fronteres. L'objectiu és 'aprofundir en la figura del refugiat' per lluitar contra els 'estereotips' que s'han transmès de les persones que busquen un futur a Europa fugint del seu país.




Albert Escuder

Una història que aprofundeix en la figura del refugiat. Així, algú acostumat als estereotips sobre els refugiats pot veure la seva part humana de més a prop.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.