Ramon Casals presenta aquest dissabte al Pati de Llibres 'L'aventura de ser avis'


  • Comparteix:

Ramon Casals, a l'estudi de Cugat.cat / Foto: Cugat.cat

Ramon Casals, a l'estudi de Cugat.cat / Foto: Cugat.cat

El Pati de Llibres acull aquest dissabte a les 12 la presentació de 'L'aventura de ser avis', el nou llibre de Ramon Casals, professor jubilat que ha ensenyat durant 38 anys a centres santcugatencs. En aquest llibre, el quart que publica, Casals reflexiona sobre el paper que tenen els avis en l'educació dels fills i ofereix consells perquè participin de la vida familiar de la manera més satisfactòria possible. Un paper que els avis tenen 'vulguin o no vulguin' si tenen una relació més o menys estreta amb els néts, com ha explicat Casals al magazin 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

'Això és així des del principi de la humanitat i és normal que sigui així', ha argumentat en l'entrevista. Un dels aspectes que destaca més Casals al llibre és que cadascú educa 'tal com és' i vol lluitar contra la concepció que els avis no hi són per educar sinó per 'malcriar', una idea que està massa estesa. 'Afecte, atenció i suport tot el del món, però malcriar és una altra cosa', assegura l'exdirector, entre d'altres, de l'institut Leonardo da Vinci, que argumenta que no es pot menystenir l'autoritat dels pares ni fer-los més difícil la tasca d'educar els fills.


Ramon Casals

U menys u fan zero. Si el pare intenta una cosa però l'avi li desmonta l'autoritat davant del fill. Hem de reflexionar sobre això, el nostre paper és important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.