El galerista Josep Canals té un cens amb més de 60 escriptors santcugatencs


  • Comparteix:

El projecte de Canals s'emmarca dins les iniciatives amb motiu de l'Any Internacional del Llibre

El projecte de Canals s'emmarca dins les iniciatives amb motiu de l'Any Internacional del Llibre

Sant Cugat té més d'una seixantena d'escriptors. Així ho reflexa el cens que està elaborant el galerista Josep Canals amb motiu de l'Any Internacional del Llibre i la Lectura que se celebrarà el 2005. Canals espera fer una compilació de totes les obres editades per autors santcugatencs per presentar-la durant la Diada de Sant Jordi.

La iniciativa pretén comptabilitzar totes aquelles persones de Sant Cugat que han publicat un llibre durant el segle XX i principis del XXI, independentment de la temàtica. Fins el moment ja n'ha censat una seixantena però espera arribar al centenar. El propietari de la Galeria Canals explica quins són els requisits per constar en aquest cens:

Josep Canals

El requisit és haver publicat un llibre, és igual la temàtica, encara que tingui una tirada mínima.


La compilació d'autors s'ha fet gràcies a la Universitat Autònoma, la Institutució de les Lletres Catalanes, biblioteques, centres de documentació i a aportacions a títol individual.

Josep Canals

El compilament s'ha fet gràcies al boca a boca, als Jesuïtes, a les escoles de Sant Cugat. Escriptors que altres arxius no tindrien en compte


El cens d'autors santcugatencs recull a hores d'ara des d'escriptors novells fins a autors de nivell nacional i internacional. La previsions que el projecte finalitzi el primer trimestre de l'any vinent, i un cop elaborat el recull un especialista de la Institutució de les Lletres Catalanes elaborarà una fitxa tècnica especialitzada de tots els autors. El fitxer es lliurarà al departament de cultura de l'ajuntament de Sant Cugat, a la biblioteca central i a l'Institut de Bones Lletres Catalanes.

La iniciativa s'emmarca dins les activitats que faran l'Associació Espais d'Arts de Sant Cugat i l'Associació Art Catalunya per commemorar l'Any Internacional del Llibre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.