El Cicle de Música Sacra al Monestir torna el 8 de març amb un nou format

Camerata Sant Cugat comprimeix el calendari per acostar-lo més a 'un festival'


  • Comparteix:

El cicle es fa a l'Església del Monestir / Foto: Localpres

El cicle es fa a l'Església del Monestir / Foto: Localpres

El Cicle de Música Sacra al Monestir arrencarà el 8 de març amb un nou format, més comprimit, per acostar-lo més al model d'un 'festival'. Així ho ha explicat el director de l'entitat, Xavier Baulies, en una entrevista al 'Sant Cugat a fons'. La mostra arrencarà amb el Cor Vivaldi, que oferirà un repertori de música anglesa seleccionada pel seu director, Òscar Boada. Les entrades tenen un preu de 10 euros es poden reservar a través del web i fins a una hora abans de cada espectacle al Monestir. Una part dels beneficis es destinarà a Càritas Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

'Abans el cicle anava d'octubre a maig i ara ho farem més curt perquè es converteixi en un festival de música sacra', ha explicat Baulies, que ha destacat la qualitat dels cors que visitaran la ciutat. Per exemple, el Cor Jove de l'Orfeó Català, que visitarà per primera vegada el cicle sota la direcció d'Esteve Nabona, o el mateix Cor Jove del Conservatori de Sant Cugat. Tot plegat per contribuir a totes les facetes de l'art, tant la d'entreteniment com la d''elevació'.

Un cicle que compta a més amb un escenari privilegiat, l'Església del Monestir, un espai que contribueix a amplificar les sensacions del públic. El cicle arriba a la setena edició consolidat i amb un públic habitual i ha servit per constatar que 'el món coral a Catalunya està molt viu', ha sentenciat Baulies.

L'agenda
  • 8 de març, Cor Vivaldi dirigit per Òscar Boada.
  • 29 de març, Cor Jove de l'Orfeó Català dirigit per Esteve Nabona.
  • 5 d'abril, Cor Jove del Conservatori de Sant Cugat dirigit per Raimon Romaní.
  • 10 de maig, Camerata Sant Cugat dirigit per Xavier Baulies.
  • 31 de maig, Cor Tessàlia dirigit per Xavier Garcia.



  • Xavier Baulies

    Quan s'escriu per música sacra es fa buscat l'exaltació, l'elevació. L'art té diverses funcions, una és divertir-nos i distreure'ns, però també un sentit d'elevació.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.