El Gall de Carnaval escalfa motors per tornar a regnar a Sant Cugat

Els dies de disbauxa arrencaran el dijous amb la presa de poder i acabar dimecres vinent


  • Comparteix:

El Gall ja prepara el descens des del cimbori / Foto: Localpres

El Gall ja prepara el descens des del cimbori / Foto: Localpres

Tot a punt a Sant Cugat per als set dies de disbauxa de Carnaval. La comissió organitzadora enllesteix els últims detalls de la festa, que vol seguir fent forat en la societat santcugatenca després de la remodelació que va impulsar fa cinc anys i que va veure baixar per primera vegada el Gall de Carnaval del Monestir. Una proposta, això sí, que encara està 'en construcció', com ha explicat el membre de l'entitat Xavi Manyoses al magazín 'Sant Cugat a fons'. Una gresca que enguany coincideix amb Sant Medir, un fet que ha fet traslladar les activitats infantils del diumenge a la tarda perquè han de ser festes que es puguin 'compaginar'.

Tot plegat arrencarà el dijous a un quart de vuit de la tarda amb la inauguració i el Ball dels Estirats, l'últim acte dels qui es resisteixin els dies de bogeria de Carnaval, que representen els valors 'més conservardors', abans que, a dos quarts i cinc, comenci la Crida del Gall i el seu posterior descens per fer-se amb el poder a la ciutat i el pregó. Botifarra d'ou i cava per a tothom tancaran els actes del Dijous Gras. 'Creiem que és un dia molt simbòlic i així hem treballat els últims set anys', ha assegurat Manyoses.

El protagonisme absolut del divendres serà per al Cercatasques, un dels actes més 'antics i més populars' i que acabarà ben entrada la nit a l'Envelat, al Parc Ramon Barnils. La gresca començarà a les vuit del vespre i anirà acompanyada de la Banda Patilla. Les entrades es poden comprar a Entradium.

Com sempre, el dia gran del Carnaval serà el dissabte i començarà al matí amb el multitudinari Ball de Gitanes, que enguany agruparà 328 balladors i que, segons ha explicat Manyoses, està començant a pensar fórmules per poder ampliar la participació sense haver d'abandonar la plaça d'Octavià. A la tarda arribarà la Rua de Comparses, una cercavila que a Sant Cugat té un caràcter especial. 'Té un punt molt més teatral, familiar, amb comparses pensades amb enginy i sentit de l'humor', ha argumentat.

La jornada de diumenge coincideix enguany amb Sant Medir i això ha fet que les activitats es traslladin a la tarda, per tal que les festes es puguin 'compaginar', això sí, en un horari molt 'raonable'. Manyoses ha explicat que, si bé s'ha posat molt d'èmfasi en la recuperació de la festa d'adults els últims anys, les activitats infantils segueixen sent una peça clau de la gresca per mantenir l'esperit del Carnaval com 'una Festa Major' d'hivern.

La festa acabarà el dimecres de cendra amb l'enterrament del Gall, un dia que la comissió vol intentar establir dins el programa i augmentar-ne la participació.

La programació completa es pot consultar al web de Cugat.cat.


Xavi Manyoses

La rua de Sant Cugat té un punt més teatral, familiar, amb comparses pensades amb enginy i sentit de l'humor. Ho recomanem a tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.