'Jane Eyre' reivindica la fortalesa femenina al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Una dona que no es deixa trepitjar. Així és 'Jane Eyre', una heroïna universal de la literatura que aquest divendres s'ha fet present al Teatre-Auditori de la mà d'Ariadna Gil. Un clàssic victorià poc conegut a casa nostra que Charlotte Brontë va escriure el 1847 i que al Teatre-Auditori ha posat de manifest la fortalesa femenina. Tot plegat en una adaptació de la peça feta per Anna Maria Ricart i dirigida per Carme Portaceli, que ha volgut defugir els llocs comuns, amb posades en escena contemporànies i amb la música en directe de la pianista Clara Peya i la violoncelista Alba Haro.

Tampoc hi han faltat els agrestes paisatges naturals anglesos que impregnen l'obra, i que apareixen projectats a l'escena ni l'emblemàtic senyor Rochester, un altre dels pilars d'aquesta història i que ha interpretat Abel Folk.

Una història que també és un relat romàntic que demostra que l'amor només es pot viure des de la igualtat i quan és un acte de llibertat, i no una presó.




Pepa López

És una de les primeres novel·les feministes que es va escriure. Jane diu el que pensa. A ella mai la pilles en fals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.