Sant Cugat tindrà el primer centre d'art tèxtil contemporani de l'Estat

Exhibirà els tapissos del santcugatenc Grau-Garriga que eren a la Casa Aymat


Temes relacionats

El Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani obre aquest diumenge (10/mar/19)

El Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil, a punt d'obrir portes (11/gen/19)


  • Comparteix:

L'espai vol ser un punt de difusió de la indústria tèxtil i del tapís / Foto: Cugat.cat

L'espai vol ser un punt de difusió de la indústria tèxtil i del tapís / Foto: Cugat.cat

El primer centre d'art tèxtil contemporani de tot l'Estat espanyol serà una realitat a partir d'aquest diumenge a Sant Cugat. Es tracta del Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani, que finalment obrirà portes a Can Quitèria després d'anys de rehabilitacions. Ho farà amb una jornada de portes obertes de deu del matí a dues del migdia. A l'exterior del centre també hi haurà un taller familiar de 'minitapís' a càrrec de Pou d'Art i a les dotze es presentarà l'exposició 'Cent anys de tapís a Sant Cugat', comissariada per Pilar Parcerissas.

L'objectiu del nou equipament és exhibir tapissos del santcugatenc Josep Grau-Garriga, artista i mestre del tapís, que fins ara es trobaven a la Casa Aymat. A més, l'espai acollirà altres exposicions i activitats adicionals relacionades amb el món del tèxtil i del tapís.

L'exposició comissariada per Parcerisas mostra una setantena d’obres d’art tèxtil i està dividida en set àrees que expliquen la història del tapís: 1900-1920 Inicis del segle XX; 1920-1944 Tomàs Aymat i el Noucentisme; Art Decó i racionalisme; 1955-1980 La renovació del Tapís i l’Escola catalana; 1957-1991 Josep Grau-Garriga i la creació d’un llenguatge; 1992-2011 Grau-Garriga a França i finalment; Art tèxtil contemporani. A més, l’exposició compta amb material gràfic i audiovisual on es podran conèixer els testimonis dels familiars de Grau-Garriga, Aymat, Samaranch i Pahissa, així com imatges audiovisuals per entendre la confecció i creació dels tapissos.

Amb motiu del període electoral, no es farà cap inauguració institucional de l'equipament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.