La 'Fundació Vicki Sherpa' ha estat la beneficiària del concert de Santa Cecília ofert per l'Escola Municipal de Música


  • Comparteix:

L'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels ha ofert enguany el tradicional concert de Santa Cecília a benefici de la 'Fundació Vicki Sherpa Eduqual'. En una sala plena a vessar i abans del concert, Vicki Sherpa ha pogut explicar la seva determinació de portar l'educació a les classes més desafavorides del Nepal.

Enguany el concert solidari que cada any organitza l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels per la diada de Santa Cecília, patrona dels músics, ha anat a benefici del projecte educatiu que la professora catalana Victòria Subirana, coneguda com a Vicki Sherpa, va començar fa prop de 20 anys al Nepal. Les aportacions monetàries es podien fer en una urna situada a la mateixa escola i encara al següent compte bancari de la Fundació: 2100 3405 93 2200053004 (telf. 902 19 47 50).

Vicki Sherpa ha volgut explicar a l'auditori el projecte de la seva fundació després d'un petita presentació introductòria amb música i fotografies d'algun dels seus alumnes nepalesos. Sherpa ha explicat els seus inicis al Nepal, ara fa 18 anys i com la música es va convertir en un vincle d'unió i d'enteniment entre ella i els infants ja que tothom tenia orígens diferents i parlaven llengues distintes.

Sherpa, a més, ha volgut agraïr en nom de tots els implicats en el projecte la seva participació i col·laboració per tal de fer una mica més posssible el seu somni diari. L'escoltem.

Vicki Sherpa

Vull mostrar el meu agraiment més profund, tant personalment com de la fundació com de tota la comunitat educativa nepalesa


De la seva banda, el director de l'escola, Joan Gutiérrez, ha agraït la gran presència de públic i ha fet especial atenció a destacar la gran implicació i sensibilització de tot l'alumnat per aquesta qüestió.

Pel que fa al concert en si, els espectadors han pogut fruir de peces de temàtica molt variada duta a terme per professors de piano, flauta travessera, trompeta o flauta de bec entre altres especialitats. Escoltem Joan Gutiérrez.

Joan Gutiérrez

És un repertori molt variat perquè els professors que hi intervenen són de diferents especialitats. Les peces van des del barroc fins el segle XX


Les peces han estat, entre d'altres, d'autors tan coneguts com Debussy, Brahms, Haendel, Dvorak, Rachmaninoff.

Pel que fa a la quantitat recaptada, el director de l'Escola Municipal de Música, no ha volgut avançar xifra a l'espera de que demà s'obri l'urna amb els diners. Amb tot, espera arribar a reunir entre els 700 i 900 euros que se solen recollir en cada edició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.