El festival 'Lumínic' s'estrena aquest dijous a Sant Cugat per donar valor a la fotografia d'autor


  • Comparteix:

Els impulsors del festival 'Lumínic' / Foto: Lumínic

Els impulsors del festival 'Lumínic' / Foto: Lumínic

El festival de fotografia 'Lumínic' dóna el tret de sortida aquest dijous per primera vegada a la ciutat amb l'objectiu de donar valor a la fotografia d'autor i apropar-la a la ciutadania. L'arrencada de les activitats, que s'allargaran fins finals d'abril, tindrà lloc al Claustre del Monestir a les set de la tarda, on s'inauguraran dues del total d'11 exposicions que conformen el programa del festival. Concretament, es presentaran els treballs dels fotògrafs Jordi Bernadó amb 'Welcome to Espaiñ' i Maria Espeus amb 'De l'ombra a la llum'. Tot plegat en un acte que començarà amb els parlaments dels impulsors del festival i de l'alcaldessa, Carmela Fortuny.

El festival comptarà amb figures consagrades a nivell nacional i també amb fotògrafs internacionals. Un dels impulsors del 'Lumínic', Bernat Millet, ha explicat al magazín de Cugat.cat 'Sant Cugat a fons' que volen 'establir-se a la ciutat' i que la seva voluntat de fer activitats durant tot l'any. Per la seva banda, un dels altres responsables del festival, Enric Curto, ha destacat que volen convertir el 'Lumínic' en 'un referent al circuit de festivals d'aquest país' i aconseguir 'un tret diferenciador' que els distingeixi dels altres festivals.






Bernat Millet

Hem vingut aquí per establir-nos. Arribarem fins on poguem però volem seguir treballant. Tenim una perspectiva de futur de seguir creixent i fer activitats durant tot l'any.

Enric Curto

Nosaltres li volem donar una volta i aconseguir quelcom diferenciador dels altres festivals. Volem que sigui un referent al circuit de festivals d'aquest país. Volem ajudar als autors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.