El teatre amateur de Sant Cugat s'uneix per reivindicar-se en el Dia Mundial del Teatre

Les companyies representaran juntes sobre l'escenari 'Antaviana'


  • Comparteix:

Nou grups teatrals de Sant cugat presenten 'Antaviana' / Foto: Taula d'Arts Escèniques

Nou grups teatrals de Sant cugat presenten 'Antaviana' / Foto: Taula d'Arts Escèniques

La Taula d'Arts Escèniques de Sant Cugat commemora enguany el Dia Mundial del Teatre reivindicant el teatre amateur. Els nou grups de teatre que conformen la Taula s'ajunten per a aquesta celebració i cada un d'ells representarà un o diversos fragments d''Antaviana'. Plegats presenten aquesta obra que és una nova versió de l'espectacle creat per la companyia Dagoll Dagom a partir de diferents contes de Pere Calders. La Taula d'Arts Escèniques oferirà una doble funció d''Antaviana' de 90 minuts al Teatre de Mira-sol. El 30 de març a les nou de la nit i el 31 a les set de la tarda. Les entrades tenen un cost de sis euros i es poden comprar en aquest enllaç.

Al programa 'Molta Comèdia' el coordinador dels nou grups teatrals de la ciutat que participen a 'Antaviana', Llorenç Serrahima, assegura que es tracta d'un 'projecte molt interessant' que servirà per a que cada companyia mostri al públic la seva feina. També és una proposta que els 'permet anar tots junts'.

De la seva banda, el representant de la Taula de Teatre del Consell de Cultura, actor i membre de Fila Zero, Ferran de Juan, explica que, per organitzar aquesta col·laboració, des de la Taula d'Arts Escèniques tenien clares tres premises. La primera, trobar una obra que permetés 'participar a totes les companyies'. L'objectiu, diu, és repetir la idea de l'any passat amb 'La vida en un tren' en què, el treball conjunt, els va donar 'bon resultat'. El segon pas era trobar un coordinador (es va triar Llorenç Serrahima) i, per últim, buscar el lloc on poder representar 'Antaviana'. De Juan afirma que 'tenien clar' que 'no podien repetir' al Teatre-Auditori. Se'ls va oferir el Teatre de Mira-sol, un espai que van considerar 'idoni' també pel fet que els permetia 'descentralitzar' el teatre.

La Taula d'Arts Escèniques la formen dXoc teatre, Fila Zero, Magma 2011- La Serreta, Mira-sol Teatre, Tallers de Teatre Sílvia Servan, Teatre Musical Aula de So, Teatre a l'Ombra, Aire Teatral i Les Xandrines.







Ferran de Juan

Poder repetir la idea del que es va fer l'any passat amb 'La vida en un tren' que era que participessin totes les companyies. Vam entendre que fer una cosa conjunta ens va donar bon resultat i una de les premises era trobar una obra que ens permeti participar a totes les companyies.

Llorenç Serrahima

Cada companyia fa una, dues o tres, depèn de si són més llargues o més curtes. El públic veurà una obra sencera però serem les diferents companyies que els oferirem la nostra feina. És un projecte molt interessant perquè ens permet anar tots junts però alhora treballar, cadascú a la seva manera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.