[Entrevista] Toni Muñoz: 'Vaig conèixer Rosa Peral dues setmanes abans del crim del Pantà de Foix'

El periodista relata el crim que va implicar tres agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona al llibre 'Solo tú me tendrás'


  • Comparteix:

Muñoz és redactor de successos i tribunals de La Vanguardia / Foto: Cugat.cat

Muñoz és redactor de successos i tribunals de La Vanguardia / Foto: Cugat.cat

Un triangle amorós entre tres agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona que va desembocar en un presumpte crim. Així va ser l'anomenat crim del Pantà de Foix, ocurregut fa dos anys. El periodista Toni Muñoz el va seguir com a redactor de successos del diari La Vanguardia i ara l'explica al llibre 'Solo tú me tendrás'. Ho fa des del prisma d'una de les principals acusades, l'agent Rosa Peral. En una entrevista a Cugat.cat després de presentar el llibre a la ciutat, desvela que va conèixer Peral personalment dues setmanes abans del crim i que ha estat un cas que ha marcat la seva trajectòria com a periodista de successos. També considera sorprenent que la Guàrdia Urbana encara no hagi dit res sobre el cas.

ESCOLTA-HO

Com relates el crim al llibre?
Per a mi va ser un cas molt impactant perquè justament quinze dies abans que passés havia conegut la víctima, l'agent Pedro Rodríguez, i una de les presumptes autores dels fets, l'agent Rosa Peral. Ells dos havien vingut a La Vanguardia a explicar un cas sobre 'porno venjança' que ella havia denunciat per part d'un sotsinspector del cos. I, és clar, quan dues setmanes després apareix el cos de Rodríguez calcinat al Pantà de Foix m'impacta molt. A més, tots els periodistes de successos tenim un gran cas en la nostra trajectòria i crec que aquest ha estat el meu. Les circumstàncies han fet que conegués els implicats i que tingués tots els detalls del cas per explicar-lo en un llibre.

El llibre l'escrius des de la perspectiva de Peral. Com definiries la seva personalitat?
Té un caràcter molt singular. És una dona amb una doble vida, atrapada entre els convencionalismes socials de tenir família i marit i les seves aventures sexuals. És una ànima lliure que necessita aquesta doble vessant i que aprofita les seves dots de seducció per aconseguir tot el que es proposa. Tot això sumat a mentides acaba conformant un triangle amorós entre Peral, Rodríguez i un altre agent, Albert López, que desemboca en el crim.

L'audiència ha de tenir clar que Peral i Rodríguez eren parella, i López era l'amant de Peral. Llavors, Peral i López fa dos anys acaben presumptament amb la vida de Rodríguez per diversos motius. La gran incògnita, però, és com el maten. El cos va quedar calcinat i no se'n van poder extreure pistes. A més, els dos acusats encara no han esclarit com ho van fer. Sincertament, crec que no ho arribaran a explicar que mai. El que han fet fins ara és culpar-se mutuament, sense detallar el modus operandi. El que busquen és que se'ls condemni per cooperació i així tenir una pena més baixa.

Una curiositat. Inclous una entrevista feta a la presó, oi?
Sí. Quan tenia gairebé enllestit el llibre vaig decidir que la cirereta del pastís era poder parlar amb Rosa Peral i per això la vaig entrevistar, sobretot perquè és el nexe d'unió de tota la trama que relato. És una entrevista que vaig fer per a La Vanguardia també i vaig decidir afegir-la. He de dir que després de llegir el llibre la interpretes molt diferent i ets capaç de fer-te una idea sobre com de poderosa és la seva personalitat.

Com ha reaccionat la Guàrdia Urbana davant d'aquest cas que implica tres agents?
No n'ha dit res. És sorprenent perquè és un crim que ha omplert moltes pàgines de diari i minuts de ràdio i de televisió, però el cos no n'ha parlat. ¿Com pot ser que els dos agents que estan acusats de matar un altre agent podien anar pel carrer amb la placa i la pistola sense que passés res? Des de l'Ajuntament de Barcelona tampoc s'ha donat mai cap explicació. Sí que és cert que es van personar com a acusació perquè consideraven que el cas denigrava la imatge del cos policial, però més enllà d'això no han donat més explicacions públiques. Crec que estaria bé que algun dia ho fessin.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.