El Museu del Còmic es posarà en marxa el juny

El procés de museïtzació està en marxa i els impulsors esperen enllestir-lo abans de Festa Major


  • Comparteix:

El Museu del Còmic de Sant Cugat serà una realitat al mes de juny. El procés de museïtzació del miler de peces que s'hi exposaran està en marxa i els seus impulsors esperen tenir-lo enllestit abans de la Festa Major. El projecte ocuparà l'antiga seu de l'Ateneu a la plaça de Pep Ventura i serà el primer sobre aquest gènere a Catalunya, amb publicacions datades entre el 1850 i el 2000.

ESCOLTA-HO

Dos dels impulsors, Paco Baena i José Luis Villanueva, han passat pel 'Sant Cugat a fons' per parlar del projecte i també han obert les portes de l'espai a Cugat.cat per mostrar com avança el procés. Convertir les tres grans col·leccions, a més d'altres donacions, en una exposició visitable permanent és tot un repte, han explicat, i apunten que encara els queda ben bé un mes de feina per enllestir-ho. Baena i Villanueva han destacat que es tracta del primer projecte d'aquestes característiques que cristalitza a Catalunya i que ha generat 'molta expectació' al món del còmic.

El Museu del Còmic neix amb la voluntat de convertir-se en un punt de referència arreu de l'Estat i com un pol d'atracció d'activitats, exposicions itinerants, xerrades, conferències i tallers. Tot i ser una iniciativa privada, Baena i Villanueva s'han mostrat oberts a col·laborar amb l'Ajuntament, amb qui mantenen un bon diàleg i amb qui estan treballant un possible conveni que permeti garantir el futur a llarg termini de l'equipament. Fins ara, això sí, tota la inversió ha anat a càrrec dels impulsors, que també són propietaris de la gran majoria de les peces que s'exposaran.

El fons del museu comptarà amb 20.000 exemplars de TBO, 3.000 col·leccions de tot tipus de gèneres i 2.000 planxes i dibuixos originals.


Paco Baena

Estem en una fase en la qual hem d'adequar la col·lecció a l'espai físic a les tres plantes que componen l'edifici. Ens estem trobant amb algunes dificultats, però avancem a bon ritme i podríem acabar a finals de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.