Reflexions visuals i textuals s'entrellacen al llibre de Pla-Narbona 'Axiomagrafies 2'

El dibuixant florestà ha col·laborat amb el comunicòleg Joan Costa


  • Comparteix:

'L'art no canvia el món, però canvia el significat del món'. Aquest és un dels 25 axiomes que conformen el llibre 'Axiomagrafies 2', del dibuixant florestà Josep Pla-Narbona i del comunicòleg Joan Costa. L'un hi ha posat les il·lustacions i l'altre les reflexions. Tot plegat en una combinació que vol ser una reflexió sobre la importància de l'art gràfic i de la comunicació visual i que aquest dijous s'ha presentat a la Casa Aymat davant d'una cinquantena de persones.

El llibre és una idea del mateix Pla-Narbona, que a principis de l'any passat va decidir agrupar diverses il·lustracions seves i comptar amb l'ajut del seu amic Joan Costa per acompanyar-les d'axiomes, veritats que admeses sense necessitat de demostració, ja que són evidents per a elles mateixes. 'Són reflexions evocadores al voltant de la naturalesa de l'art gràfic', explica Costa, que raona sobre la naturalesa bicèfala del mot 'grafisme', que aglutina text i imatge 'per se'.

Els dibuixos del llibre també tenen una dimensió evocadora. 'Sorgeixen del pensament i per tant no estan subjectes a cap catalogació', reflexiona Pla-Narbona, que explica que va decidir comptar amb la col·laboració de Costa per la fraternitat que els uneix.

L'edició del llibre és obra de l'editorial santcugatenca Multistudio Books. L'acte de presentació ha estat moderat per l'escriptor Oriol Pi de Cabanyes.




Josep Pla-Narbona

Són un tipus d'il·lustracions que no tenen un tipus de catalogació. Són dibuixos que neixen del pensament.

Joan Costa

La paraula grafisme inclou el text i el dibuix. La imatge és la base del llibre, però els textos volen evocar idees sobre l'art gràfic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.