Francesc J. Gómez, 17è premi de poesia Gabriel Ferrater

L'autor barceloní s'endú el guardó amb el seu llibre debut 'Pengeu-ne cada nit als enforcalls'


  • Comparteix:

Obra debut d'una nova veu de la poesia que 'surt de l'anonimat' amb un guardó de prestigi. El filòleg i editor barceloní Francesc J. Gómez ha guanyat el 17è premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater amb 'Pengeu-ne cada nit als enforcalls', el primer llibre de poemes de l'autor.

El premi, organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat, la comissió ciutadana Gabriel Ferrater i Edicions 62, que publicarà l'obra guanyadora aquesta tardor, s'ha donat a conèixer aquest divendres en un acte a l'Ateneu Barcelonès. El premiat ha explicat que el llibre el formen poemes escrits al llarg de molts anys. De fet, el premi li ha servit per 'sortir de l'anonimat' i la 'intimitat' de la seva poesia i tenir 'un aval' per continuar escrivint.

Gómez, nascut el 1971 a Barcelona, compagina la feina a l'Editorial Barcino amb la docència universitària, com a professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El jurat, representat pel seu president i editor d'Edicions 62, Jordi Cornudella, i per la poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona, ha destacat la 'qualitat formal' de l'obra, i la seva 'maduresa' pel que fa al contingut, en un llibre 'rodó' d'un autor de qui 'ningú encara no n'havia sentit a parlar'. Cornudella, en aquest sentit, ha assegurat que 'no sembla que sigui un primer llibre', sinó un fet 'després de molts anys d'experiència en la poesia.

També ha assistit a l'acte l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, que ha refermat l'aposta de la ciutat per la poesia, tant amb aquest certamen com per acollir el Festival Nacional del gènere literari, a la tardor. A més, ha anunciat que ja treballen per reconèixer l'autor santcugatenc Gabriel Ferrater el 2022, quan es compliran 100 anys del seu naixement. En relació al premi d'enguany, Fortuny s'ha mostrat 'satisfeta' per donar oportunitats 'a noves veus'.

El guanyador s'endú 7.250 euros i la publicació i distribució de l'obra, a més d'una escultura de l'artista Pep Codó. De fet, està previst que el llibre es presenti aquesta tardor a la ciutat, dins del Festival Nacional de Poesia.






Francesc J. Gómez

Per mi la poesia sempre ha estat una experiència molt íntima i per primera vegada m'he exposat a la lectura pública. Espero que no me n'hagi de penedir. Sento un gran agraïment i un gran encoratjament per continuar.

Jordi Cornudella

No sembla que sigui un primer llibre, sembla un llibre fet després de molts anys d'experiència fent versos. Està molt ben fet, molt ben construït, i a la vegada parla d'experiències fondes d'algú que realment ha viscut.

Carmela Fortuny

Satisfets perquè ens trobem amb un guanyador que esdevé una nova veu. Crec que l'organització hem d'estar molt orgullosos de donar oportunitats a noves veus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.