La dansa tradicional catalana reivindica el talent dels seus alumnes a Sant Cugat

Els espectacles de l'Esbart de Sant Cugat i del Grup Mediterrània han marcat l'agenda cultural d'aquest dissabte


  • Comparteix:

La dansa tradicional catalana s'han donat cita aquest dissabte amb l'11a Trobada d'Esbarts Catalans, organitzada pel Grup Mediterrània de La Unió, i la 7a edició del 'Ballant perquè ens mirin' l'espectacle bianual de l'Esbart de Sant Cugat. Tant el Mediterrània, des de la plaça de l'Om, com l'Esbart, des del Teatre-Auditori, han reivindicat el bon estat de salut del folklore català. Un total de 500 ballarins vinguts d'esbarts i agrupacions d'arreu del territori han demostrat el talent que hi ha entre els alumnes i l'interès que segueix despertant entre menuts i joves la dansa tradicional catalana.

Un centenar de nens i nenes de l'Esbart Maragall de Barcelona, l'Esbart dansaire de Mollet i el mateix Grup Mediterrània han ballat al ritme de cançons populars com 'La Marieta Cistellera', 'La bolangera del Pallars'i 'El Jan Petit'.

De la seva banda, l'Esbart de Sant Cugat ha aplegat prop de 400 ballarins entre tots els alumnes dels grups de ball: els més petits del grup d'Andança, les onze escoles de primària on l'Esbart fa classe, els grups d'adults de Mèdium, Sèniors, Pre-Cos i Cos de Dansa. Tot plegat, amenitzat amb la música en directe del grup de folk Riu, que enguany ha volgut repetir l'experiència. El muntatge d'enguany titulat 'Que balli tothom', ha estat tota declaració d'intencions perquè a l'escenari han pujat, no només els ballarins, sinó que han comptat amb la participació dels seus familiars.

La membre del Grup Mediterrània Anna Mayol i la directora de l'escola de dansa de l'Esbart Andança, Anna Bastida, afirmen que aquest dissabte ha estat un dia perquè 'els més petits facin un intercanvi de danses' i aconseguir que 'balli tothom.'




Anna Mayol

El que proposem és acostar la dansa tradicional catalana a tot el públic santcugatenc des de la part més infantil convidant l'Esbart de Mollet i l'Esbart Maragall. Els nens fan un intercanvi de danses i veuen que hi ha més nens que ballen.

Anna Bastida

Aquest any, aprofitant la música del grup de folk Riu, que és molt ballable, vam agafar aquesta idea per titular l'espectacle 'Que balli tothom.'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.