10 autors santcugatencs per regalar aquest Sant Jordi


Temes relacionats

Sant Cugat reivindica el talent dels seus autors a la 7a Taula d'Escriptors Locals (14/abr/19)


  • Comparteix:

Cugat.cat t'apropa una tria de 10 autors santcugatencs / Foto: Cugat.cat

Cugat.cat t'apropa una tria de 10 autors santcugatencs / Foto: Cugat.cat

Contes amb Sant Cugat com a teló de fons, poesia que convida a la reflexió, els misteris que envolten la mort de Lluís Maria Xirinacs i una història de superació personal. Aquestes són algunes de les propostes dels autors santcugatencs per aquest Sant Jordi. Entre noms reconeguts com el de Lluís Calvo ('L'infiltrat: Estratègies d'intrusió, anonimat i resistència'), Tània Juste ('Passatge al nou món'), Jordi Lara ('Sis nits d'agost'), Dionisio Giménez ('El discurso de la corona y otros cuentos del 1-Octubre') i Anna Casamitjana ('TRAStiendas. Entre la ficción y la memoria'), n'hi ha que s'estren com a escriptors: és el cas del publicista Josep Amorós ('Selfies, tigres i miralls') i l'actriu Tània Sàrrias ('No et rendeixis').

Josep Amorós
'Selfies, Tigres i miralls' (ACEN Editorial) és un recull de relats amb Sant Cugat com a escenari principal i que proposen situacions portades al límit protagonitzades per personatges intensos.

Lluís Calvo
A 'L'infiltrat: Estratègies d'intrusió, anonimat i resistència' (Arcàdia), Calvo reflexiona sobre què poden fer els individus per fer front a les agressions que pateixen per part dels poders.

Anna Casamitjana
'TRAStiendas. Entre la ficción y la memoria' (Stonberg Editorial) és una antologia de contes ambientats en 13 comerços emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Casamitjana, autora també d''Ànima d'acer', hi ha participat amb un relat fantàstic ambientat en la cereria Subirà.

Jaume Cases
'El dictat de l'agulla' (Pagès editors) és un recull de 40 poemes que tracten l'efecte de les drogues sobre la generació dels anys 80. Amb aquest poemari Cases va guanyar el 33è premi Miquel Martí i Pol de poesia, convocat per la Fundació MMP i l'Ajuntament de Roda de Ter.

Dionisio Giménez
'El discurso de la corona y otros cuentos del 1-Octubre' (Ediciones La Tempestad) es tracta d'un recull d'11 contes que combinen realisme i fantasia amb sàtira i que protagonitzen personatges com Piolín i el mateix jutge Pablo Llarena.

Tània Juste
'Passatge al nou món' (Columna) narra la història d'una dona de principis de segle XX, Berta Casals, que s'embarca rumb a l'Argentina per casar-se amb un home ric. A bord, Berta Casals farà amistat amb la filla d'una ballarina que li canviarà la visió de la vida.

Jordi Lara
El Santcugatenc posa sobre la taula l'elecció del moment i la manera de morir a 'Sis nits d'agost' (Edicions de 1984), la història dels últims dies del filòsof, activista i polític Lluís Maria Xirinacs.

Rogeli Pedró
'Camí de Llot' (Acen) és el resultat final d'un curs d'escriptura a l'Ateneu Barcelonès. El relat de Pedró comença amb el final de la Guerra Civil espanyola i acaba al 1978. El protagonista és l'Andreu, un jove que pateix progènia, una malaltia de les denominades minoritàries.

Raül Romeva
'Esperança i llibertat' (Ara llibres) és el llibre en què l'exconseller santcugatenc exposa les seves reflexions sobre el procés idependentista des de la presó. L'antic conseller d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals del govern reflexiona sobre diverses qüestions. Per exemple, argumenta la decisió de no haver marxat a l'estranger i d'assumir la presó.

Tània Sàrrias
A 'No et rendeixis. 22 claus per sentir-te millor' (Angle editorial), l'actriu Tània Sàrrias parla de la superació d'una 'tempesta personal' de la qual ha pogut escapar. L'experiència s'ha convertit en 22 claus que volen ajudar persones en la mateixa situació a tirar endavant en un llibre 'optimista'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.