Àngels Solé reivindica la història de Sant Cugat a través del seu patrimoni arquitectònic


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde de Cultura tanca el cicle de patrimoni d'Amics de la Unesco

La tinent d'alcalde de Cultura tanca el cicle de patrimoni d'Amics de la Unesco

El patrimoni cultural de Sant Cugat, i sobretot l'arquitectònic, ha estat el tema protagonista de la darrera conferència que organitzava l'associació d'Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat dins el cicle sobre patrimoni. La xerrada ha anat a càrrec de la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, que ha fet un repàs per l'extens patrimoni de la nostra ciutat.

Els Amics de la UNESCO Valldoreix - Sant Cugat han posat el punt i final al cicle sobre patrimoni amb una conferència dedicada a la nostra ciutat.

La xerrada, a càrrec de la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, s'ha centrat sobretot en el patrimoni arquiectònic, del qual actualment hi ha catalogats uns 500 edificis. La tinent d'alcalde ha volgut fer un recorregut per alguns d'aquests elements i remarcar la importància d'aquesta part de la memòria històrica de Sant Cugat.

Àngels Solé

Hem fet un recorregut cronològic a través de diferents edificis, per donar una visió de conjunt ja que l'actual catàleg inclou 500 elements de patrimoni construït.


Aquest nombrós patrimoni suposa també una resposabilitat per a l'administració, però també per als particulars, que tenen l'obligació de mantenir en bon estat aquestes cases. És per això que, segons Solé, des de l'Ajuntament es busquen fórmules per ajudar als propietaris a fer-se'n càrrec.

Àngels Solé

El propietari també té una responsabilitat sobre aquest patrimoni i l'administració intenta trobar maneres d'ajudar.


Recordem que el cicle va començar el 4 de novembre i que ha constat de 3 sessions que han permès parlar del patrimoni des d'un punt de vista general i català, des del punt de vista de l'Església, i per últim, relacionat amb la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.