El 5è Sant Cugat Fantàstic aterra a la ciutat aquest dijous

El cicle ofereix premières, projeccions a la fresca i cinema per a totes les edats


  • Comparteix:

Tot a punt per al festival / Foto: Sant Cugat Fantàstic

Tot a punt per al festival / Foto: Sant Cugat Fantàstic

El Sant Cugat Fantàstic celebra la seva 5a edició a partir d'aquest dijous i portarà activitats, debats, xerrades i projeccions de pel·lícules als Cinemes Sant Cugat, concretament a la sala. L'edició aposta enguany per les premières i portarà pel·lícules d'arreu del món inèdites, en molts casos, a Catalunya i a l'Estat espanyol. La sessió inaugural té lloc a quest dijous a dos quarts de deu de la nit amb una projecció doble: 'Vaca' i 'Nazi Undead'. Una hora abans tindrà lloc la festa d'inauguració del festival.

ESCOLTA-HO

Els codirectors del festival, Marc Carreté i Joan Ramon Armadàs, han agraït el suport d'entitats i patrocinadors i han destacat que volen 'seguir creixent'. Una 'consolidació' que, segons la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, ja ha arribat.

El pòster de l'edició l'ha dissenyat l'artista Toni Benages. A més de l'Ajuntament, també col·laboren del festival el Teatre-Auditori, el col·legi CreaNova i empreses com Estrella Damm i HP.

Programació confirmada
El curtmetratge 'Vaca', dirigit i protagonitzat per Marta Bayarri, donarà el tret de sortida del festival.

A més, tres de la quinzena de pel·lícules que es projectaran tindran temàtica extraterrestre, l'any que se celebren 40 anys de l'estrena d''Alien' de Ridley Scott. La més 'propera', la premiada comèdia negra a mig camí entre l'humor, el terror i la ciència ficció 'After the lethargy', dirigida pel codirector del festival, Marc Carreté. Precisament per aquest vincle el film no entrarà en competició.

Sí que competiran al festival 'Canaries', l'òpera prima del gal·lès Peter Stray i 'The night sitter', dels nords-americans Abiel Bruhn i John Rocco. Totes dues s'estrenaran per primera vegada a Catalunya. També es podrà veure el film l'estatunidenca 'Ruin me', de Preston Defrancis, inèdita a l'Estat espanyol, i la japonesa 'One cut of the dead', de Shin'ichiô Ueda, que renova el gènere zombi.

Pel que fa als curtmetratges, el festival portarà els directors Ángel Gómez ('Cariño'), Juan de Dios Garduño ('Lobisome'), Álvaro Rodríguez ('Le blizzard') i el duet Toni Pinel i Cris Gambín ('Zombiosi'). Tots ells competiran amb 'Vaca' per endur-se el premi CreaNova al millor curt, valorat en 500 euros i patrocinat pel col·legi CreaNova.

Consulta tot el programa en aquest enllaç.






Marc Carreté

Cada any intentem ser el màxim d'originals possible i tenir una programació interessant. Enguany tindrem un terç de la programació que seran 'premières', i per un festival petit i jove crec que és destacable.

Joan Ramon Armadàs

Més de 100 directors han passat per la ciutat en aquest esdeveniment. És una cosa sana i esperem que continuï i que l'audiovisual tingui una pota ficada dins del món cultural a la ciutat.

Sílvia Solanellas

Comença a ser un festival absolutament consolidat, amb un públic fidel i amb una mostra de talent local i internacional important. A més, és un exemple de cultura innovadora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.