El Monestir tindrà una porta d'emergència per qüestions de seguretat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

Imatge d'arxiu del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat.cat

Els treballs de conservació i rehabilitació del Monestir continuen després que el 2016 s'iniciés un pla d'actuació de preservació del conjunt monàstic. A partir del maig es preveu construir una porta d'emergència a la façana que dóna a la Casa de Cultura. Una actuació que s'allargarà entre dos i tres mesos, i que es fa per qüestions de seguretat. Tot i que l'actuació ja estava prevista, l'Ajuntament emfatitza que vol evitar que es produeixin accidents com el de la catedral de Notre-Dame de París.

Passada la Festa Major, també es preveu restaurar la façana sud de l'església del Monestir amb la neteja i consolidació de la pedra, així com la instal·lació de vidrieres als finestrals gòtics. Després d'aquests treballs, quedaran pendents la restauració del cimbori, la de les cobertes de l'ala nord de l'església i la restauració de les muralles Est del conjunt monàstic, que data del segle IX.

L'edifici va ser declarat bé cultural d'interès nacional el 1931. Forma part del Museu de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.