Els Diables volen plantar cara a la pluja en el primer dia de l'Encabronada


  • Comparteix:

Els Diables combatran l'amenaça de pluja / Foto: Diables

Els Diables combatran l'amenaça de pluja / Foto: Diables

La pluja d'aquest divendres ha torpedinat els actes inicials de l'Encabronada, que s'allarga tot el cap de setmana. De moment, l'organització ha traslladat a aquest dissabte, a un quart de cinc, el retruc d'inici al parc de Ramon Barnils. Inclourà un taller de percussió de Dan Arisa. El que sí ha anul·lat la colla és l'acte de presentació de la festa amb la salutació dels personatges de l'Encabronada i traca d'inici. Pel que fa a la resta de programació d'avui, Diables està 'pendent del cel' i esperaran 'fins l'últim moment' per poder mantenir la festa'. De moment, han habilitat un petit escenari sota l'estructura del parc de Ramon Barnils per poder fer els concerts.

L'Encabronada recorda la llegenda del Boc de Can Vernet, una bèstia gràcies a la qual Sant Cugat disposa d'aigua. Es tracta d'una programació que segueix en bona part la línia de l'edició anterior. El president dels Diables, Roger Ricart, ha explicat que es manté el model perquè la colla vol que l'Encabronada 'esdevingui tradició més del que ja ho és'.

El Boc de Can Vernet no serà l'única bèstia d'aquesta trobada. També hi participaran la Cremablat de Tremp, el Gall de Ripoll, el Drac Rifenyo de Sant Just Desvern, la Polseguera d'Argentona i el Pilós de Rubí. Són unes figures que, més enllà del correfoc, es podran veure exposades a la plaça de la Vila, davant l'ajuntament, tant dissabte com diumenge.

Els Diables no estaran sols en aquesta gresca. Altres entitats de cultura popular, com els Castellers, els Bastoners i els Geganters, també participaran de l'Encabronada. L'aplec d'agrupacions de diableres i la participació del teixit de cultura popular i tradicional fan de la gresca, en paraules de la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, 'una petita Festa Major' que serveix d'avantsala per a la festa grossa.

Consulta en aquest enllaç totes les activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.