Pla-Narbona ja és Creu de Sant Jordi


  • Comparteix:

Pla-Narbona rebent el guardó de mans del president, Quim Torra / Foto: ACN

Pla-Narbona rebent el guardó de mans del president, Quim Torra / Foto: ACN

El pintor i dissenyador florestà Josep Pla-Narbona ha rebut aquest dijous la Creu de Sant Jordi. La Generalitat li ha concedit aquest guardó per ser capdavanter en la seva disciplina, per obrir camins a generacions posteriors i per assolir reconeixement internacional. A banda de Pla-Narbona, també s'han distingit l'esportista del FC Barcelona Leo Messi i els expresidents del Parlament Ernest Benach i Joan Rigol. Enguany el govern ha acordat concedir el guardó a 29 personalitats i 15 entitats. La cerimònia d'entrega s'ha fet a l'Auditori del Fòrum de Barcelona.

Pla-Narbona és un dels màxims exponents del disseny a l'Estat espanyol i un dels impulsors d'aquesta disciplina artística. El 2004 l'artista va rebre el Premi Nacional de disseny.

Afincat a la Floresta, el dissenyador va néixer a Barcelona el 1928. Va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona (Llotja) i va treballar a Paris durant dos anys. Quan va tornar a Barcelona, va establir el seu propi estudi i va ser nomenat professor de l'Escola Massana. El 1964 va promoure els premis Laus de disseny. Entre les seves exposicions, destaquen les de Zuric, Nova York, Chicago i San Francisco.

Fa un mes i mig, l'artista va presentar el llibre 'Axiomagrafies 2' amb el comunicòleg Joan Costa. L'un hi ha posat les il·lustacions i l'altre les reflexions. Tot plegat en una combinació que vol ser una reflexió sobre la importància de l'art gràfic i de la comunicació visual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.