Torna el Sant Cugat al Descobert amb més de 30 propostes, Mishima i Pavvla

La visita del grup Mishima, les Lectures a la Fresca i molta música marquen aquesta edició


  • Comparteix:

Mishima, als Petits Camaleons / Foto: Cugat Mèdia

Mishima, als Petits Camaleons / Foto: Cugat Mèdia

Un total de 35 propostes culturals omplen l'estiu amb Sant Cugat al Descobert, que enguany arriba a la 4a edició i s'allarga del 8 de juny al 29 de setembre. Sota el lema 'A l'estiu la Cultura és més fresca!', la iniciativa es presenta com un paraigua cultural que acull 12 programes diferents que tenen lloc a diversos espais de la ciutat entre aquests mesos. En la programació d'enguany destaquen les actuacions musicals del grup Mishima i de la santcugatenca Pavvla, les dramatitzacions de les Lectures a la Fresca i les visites culturals al Monestir.

Música
El Jazz, fusió rock i els vermuts seran un dels protagonistes de la programació amb tres concerts, el 8 i 15 de juny al Celler Modernista. La veu de Cristina Brugada i el seu quartet, el Wom's Collective i la guitarra d'Oriol Saltor seran els encarregats de dinamitzar aquest espai on cada concert anirà acompanyat d'un vermuts.

El Monestir també serà l'escenari de Nits de música al Claustre, una sèrie de quatre concerts de música clàssica entre els capitells d'aquest monument. Comença el 6 de juliol amb el 16è Premi de Cant Camerata de Sant Cugat i el concert de cloenda, el 12 serà el torn del pianista Daniel Ligorio i a l'endemà del Duo Alabau-Rovirosa. El punt final el posaran el 19 de juliol la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Un dels plats forts de la programació és el Festival Vincles que se celebra el 13 i 14 de setembre amb una aposta musical que uneix grans noms de la música d'autor de l'escena catalana amb músics emergents amb segell santcugatenc. En aquesta edició Pavvla farà parella amb Pol Cortés, mentre que el grup Mishima ho farà amb Anaïs Vila i Gerard de Pablo.

La terrassa del Casal Torreblanca serà un altre dels escenaris musicals. Per aquest espai i desfilaran el 4, 11 i 18 de juliol Fuck you Joe, Monk i Carme Canela i Bartolomeo Berenghi.

Del 13 al 15 de setembre, les primeres Jornades de Música Antiga Contratemps, que s'estrenen enguany al programa amb un total de sis concerts repartits per diferents espais de la ciutat. Està organitzat pel col·lectiu música antiga de Sant Cugat.

Visites al Monestir
Més enllà de la programació musical el Monestir obre les portes els caps de setmana amb una doble proposta: tots els dissabtes, a les deu del matí, ofereix l'itinerari guiat per coneixer la història del Monestir 'més poderós del comtat de Barcelona' i els diumenges a les dotze del migdia, visites guiades sense guió, totalment improvisades. Paral·lelament, del 27 de juliol al 7 de setembre, a les deu de la nit, visites per conèixer les llegendes del Monestir.

Teatre i literatura
Una altra de les apostes fortes del Sant Cugat al Descobert són les dramatitzades Lectures a la Fresca, que tornen un estiu més a la ciutat amb tres sessions a les deu de la nit. Enguany dedicades a l'actriu Margarida Xirgu i al dramaturg i poeta Federico García Lorca. El 4 de juliol 'Xirgu a la fresca: Mosaic de la vida de Margarida Xirgu i Subirà' d'Ignasi Roda, l'11 del mateix més s'interpretarà 'Fes de Federico per a mi' de Sam Boardman-Jacobs i el punt final el posarà, el 18 de juliol, 'La casa de Bernarda Alba', de Lorca.

El teatre de petit format tindrà el seu espai amb 'A teló obert' que proposa 'El malalt imaginari', de Molière el 2, 10 i 12 de juliol al Parc del Torrent de Ferrussons, al Claustre del Monestir, i al Parc de Can Mates, respectivament. Totes les sessions començaran a dos quarts de vuit del vespre.

L'àmbit de teatre i literatura es tanca el 26 de juliol, amb la lectura dramatitzada d''El Màrtir Cugat', escrita per Josep M. Jaumà, al Claustre del Monestir.

El programa del Sant Cugat al Descobert es pot consultar en aquest enllaç



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.