Sant Cugat celebrarà el Dia Internacional de la Música més participatiu

Una vintena d'escoles i entitats ompliran de música els carrers i places de la ciutat


  • Comparteix:

Els carrers i places de Sant Cugat s'ompliran un any més de música amb la 6a edició del Dia Internacional de la Música, una iniciativa organitzada per la Taula d'Arts Escèniques Musicals impulsada pel Consell de Cultura. 21 escoles i diverses entitats de la ciutat participaran amb les seves bandes, orquestres, grups de cambra, corals, combos de música moderna, música tradicional, havaneres i batucades per impregnar de música de tots els estils la tarda de divendres de la setmana que ve, 21 de juny, per acabar amb un cant comú de la versió de 'Memory' del musical 'Cats' a la plaça d'Octavià.

La música es repartirà des de les sis de la tarda i fins pràcticament les deu de la nit en vuit escenaris: la plaça d'en Coll, el carrer de Santiago Rusiñol, la plaça de Doctor Galtés, el carrer de Valldoreix, la plaça de Barcelona, el Casal Torreblanca i la plaça d'Octavià. Algunes de les novetats, les batucades de la Batuescola i el Taller Jeroni de Moragas i Karabassà, que faran un recorregut per diversos carrers que confluirà davant de l'Ajuntament. I el cant comú, a les nou del vespre a la plaça d'Octavià, permetrà connectar artistes i públic amb la cançó 'Memory' d'Andrew Lloyd Webber, versionada en català per Xavier Asensio.

Un dia 'molt especial' i 'bonic' per totes les entitats hi participen, segons alguns dels organitzadors. Ho ha explicat el director de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels (EMMVA), Roger Roca. En aquest sentit s'ha expressat també Xavier Asensio, d'Aula de So, que ha assegurat que Sant Cugat és 'un poble musical'. Això sí, ha iniciat 'un debat que s'haurà de fer' per canviar la data, de cara a l'any que ve. Tant Asensio com la directora de Fusió, Gemma Navarra, han plantejat la possibilitat d'avançar la proposta perquè no coincideixi amb el final de curs de les escoles.

La iniciativa compta amb el suport de l'Ajuntament i, de fet, la regidora de Cultura en funcions, Sílvia Solanellas, ha destacat la importància que la ciutadania participi i 'visqui' aquest tipus de celebracions.








Xavier Asensio

Volem que participi el major nombre d'entitats i actius del món de la música. Alguns estan fora i d'altres els falten membres, tot i que serà molt rica la proposta. Potser seria millor avançar-ho una mica, encara que no coincideixi amb el Dia Internacional.

Gemma Navarra

Segur que trobarem una solució que vagi bé a tothom, però sí que és veritat que hi ha alguna formació que no ha pogut participar perquè estaven fora. Però penso que és un dia molt maco.

Roger Roca

És un dia molt especial. Hi participen moltes entitats santcugatenques de l'àmbit musical i això és molt bonic de poder-ho gaudir.

Sílvia Solanellas

Crec que tot allò que impulsem per donar força a la música és molt important. La ciutat s'omplirà de música. És important que tota la ciutat visqui aquest esdeveniment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.