La cultura popular s'exhibeix en el seguici d'inici de Festa Major de Sant Cugat


  • Comparteix:

El seguici d'inici de Festa Major ha donat el tret de sortida a quatre dies de celebracions i a més de 160 propostes repartides per una cinquantena d'espais de Sant Cugat. Ni les altes temperatures ni l'onada de calor han impedit que centenars de persones sortissin al carrer a gaudir d'aquesta cercavila que ha arrencat amb el tradicional repic de campanes, la traca de petards i el so dels trabucs.



CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DE LA FESTA MAJOR AQUÍ

La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat ha estat l'encarregada d'organitzar aquesta cita que ha posat de manifest un any més el bon estat de salut de la cultura popular i tradicional de la ciutat. De fet, és una de les preferides d'aquestes entitats, tal com ha apuntat la responsable de seguicis de la Coordinadora, Eva Tataret, que també ha destacat el canvi d'inici de la cercavila, que enguany ha estat a la plaça del Coll per les obres de vianantització de l'avinguda Cerdanyola.

En total una desena d'entitats de cultura tradicional ha omplert de música, dansa i tradició els carrers de la ciutat en un recorregut que ha començat a la plaça d'en Coll per seguir pel carrer d'Orient, el passeig de Francesc Macià, el carrer de la Torre, la plaça d'Octavià, el carrer de Santiago Rusiñol, la plaça dels Quatre Cantons, el carrer de Francesc Moragas, la Rambla del Celler i ha arribat a la plaça de la Vila.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha animat els santcugatencs i les santcugatenques a viure la festa grossa. En declaracions a Cugat Mèdia, Ingla ha dit que 'viure la Festa Major com alcaldessa és un honor i un privilegi' i ha llançat un missatge d'alerta als veïns i veïnes per evitar ensurts per les altes temperatures.

El punt final del seguici ha estat a l'ajuntament, des d'on el Club Muntanyenc ha llegit el pregó.





Eva Tataret

Ha estat una mica diferent perquè com no hem sortit de l'avinguda Cerdanyola i el primer moment ha estat una mica de caos. Però un cop ha començat el seguici ja ha estat.

Mireia Ingla

Fa molta calor i no volem que hi hagi cap incidet ni cap ensurt. Que la gent s'hidrati molt i es protegeixi del sol i que vagi a remullar-se a les piscines que aquest govern ha obert gratuïtament per a tots els santcugatencs i santcugatenques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.