[Entrevista] Gerald Fannon: 'No sempre podrem arribar a la xifra d'espectadors de la temporada passada'

El programador artístic del Teatre-Auditori desgrana la nova programació d'espectacles


  • Comparteix:

Gerald-Patrick Fannon, cap de programació del Teatre Auditori. / Foto: Cugat Mèdia

Gerald-Patrick Fannon, cap de programació del Teatre Auditori. / Foto: Cugat Mèdia

Una programació molt eclèctica i amb una clara intenció d'arribar a un públic intergeneracional. Així es presenta la nova temporada del Teatre-Auditori. Els reptes de l'equipament? 'Que la gent se senti atreta pels espectacles', així ho ha desitjat el programador artístic, Gerald Fannon, que ha parlat amb Cugat Mèdia per explicar la selecció dels artistes que estaran aviat sobre l'escenari. Després de tancar la temporada dels 25 anys amb la xifra rècord de 131.331 espectadors, la nova programació intentarà estar a l'altura amb novetats com el primer espectacle hologràfic de l'equipament.

ESCOLTA-HO

Com definiries aquesta nova programació?
Diria que, com sempre, és una programació eclèctica. Intentem que hi hagi molta varietat, un espectacle per tothom i també ens agrada molt tenir alguna representació internacional, com Lizz Wright i el Russian Ballet, que interpretarà una versió de la Bella Dorment.

Per fer més tastets, també veurem, per exemple 'La Tendresa', una comèdia romàntica.
Sí, Sanzon ha fet una obra com si fos un Sheakspeare, però escrit en l'actualitat. Hi ha molts espectacles! Només del gènere teatral, n'oferim 12. Hi haurà la segona part de 'Casa de Nines', amb Emma Vilarasau i Ramon Madaula; el monòleg '5 horas con Mario', amb Lola Herrera; i 'Lehman Trilogy' que és una meravella. Recomano que la gent agafi l'abonament per tota la proposta de teatre. Amb segons quines obres també farem col·loquis post-funció, perquè el públic interactuï amb la companyia.

La música també és potent! Tindrem a Sant Cugat a Els Pets, a SAU30, a Joan Dausà...
El dels Pets serà la prèvia del concert del Petits Camaleons, i amb un àlbum que està molt bé, estan molt en forma. També arriba Joan Dausà, que està en un moment dolç, fantàstic, i amb un club de fans potent. Nosaltres l'havíem tingut al festival de poesia perquè escriu cançons però també poesia. Això és part del seu èxit!

Per als més joves també tenim Sweet California o Sofia Ellar, la parella del santcugatenc Álvaro Soler.
Sí, i un clàssic: El Consorcio! De dansa tornem a tenir Sara Baras amb l'espectacle 'Sombras', que és una meravella. També en aquesta disciplina, tindrem 'La Partida', un partit de futbol entre ballarines i futbolistes professionals, de la Vero Cendoya. L'edat del públic de la Sofia Ellar és més gran que el de Sweet California, i això és interessant saber-ho perquè nosaltres sempre sondegem la programació, preguntem a la gent si coneixen els grups abans de portar-los.

Com és que no ve Ara Malikian?
El vam tenir dues vegades molt seguides. És un artista 'como la copa de un pino' i tornarà segur a Sant Cugat. Però ara tenim El Consorcio, tinc molta gent que els demanava i finalment els hem portat. Com et deia, intentem atreure a tots els públics possibles.

I com pinta la nova edició del Petits Camaleons.
Ja és la vuitena! Vvam fer una aposta i crec que sempre va a més. És un bon exemple d'aquesta col·laboració pública i privada. És un plaer treballar junts amb l'equip d'Albert Puig. El cartell és bo i evoluciona, ara potenciant la programació dels nadons.

Què destacaríes del gènere clàssic?
L'Orquestra Simfònica Sant Cugat, l'Orquestra Simfònica del Vallès i l'ONCA. Però una primicia: portarem el primer espectacle d'holograma de la història del teatre! Tindrem la Maria Callas en holograma amb l'Orquestra de Praga. És una creació d'una empresa que també ha fet espectacles amb Elvis Presley i ara està fent un amb Amy Winehouse.

Sorprèn molt quan veus una persona que ja no hi és en 3D i interactuant amb el director de l'orquestra i el públic. A veure com reacciona la gent!

Heu batut rècords de públic amb aquest 25è aniversari. Quins reptes té ara el Teatre-Auditori?
No sempre podrem superar la xifra de l'any passat, depèn de moltes coses però, jo crec que per a nosaltres el repte és que la gent parli bé del teatre, se senti bé aquí i que sentin també que hi ha una bona feina darrere de la programació. De moment està funcionant i espero que segueixi així.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.