Dos terços dels protagonistes als escenaris de la Festa Major eren homes

El col·lectiu Adventícies alerta de manca de paritat a la programació de la festa grossa


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle d'Adventícies per Festa Major / Foto: Ajuntament

Un moment de l'espectacle d'Adventícies per Festa Major / Foto: Ajuntament

Els homes representen dos terços del total d'artistes que han participat a la Festa Major d'enguany. És la principal conclusió de l'estudi que el col·lectiu Adventícies ha fet analitzant la programació de la festa grossa. De fet, excloent el seu propi espectacle, on hi van participar 73 dones, les xifres queden en un 73% de representació masculina per un 26% de femenina.

'Seguim veient que Sant Cugat és molt desigual', ha assegurat la membre de l'entitat Cristina Roda a Cugat Mèdia. La voluntat de l'estudi és 'visibilitzar' que a la ciutat encara no es treballa la programació artística des d'una 'perspectiva de gènere' i reivindiquen que es treballi en aquesta línia per poder generar 'referents'. 'Ara mateix damunt dels escenaris no hi són i no és perquè no hi hagi dones artistes, sinó perquè no es programen', ha reblat.




Cristina Roda

Volem reivindicar des d'aquí que es treballi amb aquest objectiu i que es replantegi el model cultural que volem per Sant Cugat. Volem referents, volem saber on són les dones perquè ara mateix damunt dels escenaris no hi són. Perquè no és que no hi hagi dones artistes, és que no es programen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.