La 3a edició del festival Sang Cugat retorna a la ciutat carregada de misteri i gènere negre

El festival aterra a la ciutat de dijous a dissabte


  • Comparteix:

Detall del cartell de l'edició del 2019 del Sang Cugat

Detall del cartell de l'edició del 2019 del Sang Cugat

La tercera edició del festival de novel·la i cinema negre Sang Cugat, a càrrec de Cal Temerari, Edicions Xandri i El cinèfil, arriba a la ciutat aquest dijous amb tres dies d'activitats. Xerrades, debats oberts, presentació de llibres, pel·lícules i activitats gastronòmiques integren una iniciativa que tindrà lloc en tres escenaris diferents: el Cafè Auditori, Cal Temerari i el Bar - Restaurant El Xamfrà. Tot plegat un festival per celebrar la diversitat literària i cinèfila d'un gènere negre que viu un moment dolç en el panorama cultural català. Joan Ramon Armadàs, impulsor de la iniciativa, ha passat pel magazín 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

La tercera edició del Sang Cugat farcirà la ciutat de crim i misteri del dijous 26 de setembre fins el dissabte 28 amb un programa amb diferents propostes. Abans, però, a partir del dilluns 23 als Cinemes de Sant Cugat el festival estrena un calendari de pel·lícules, encara per determinar, en què es projectarà un film dirari fins el divendres 27, abans de la jornada literària prevista pel darrer dia de festival.

Dijous
El festival donarà el tret de sortida a partir de les set de la tarda al Cafè Auditori amb la presentació del llibre Política Criminal, un recull de relats negres amb la política com a marc referencial.

L'acte comptarà amb la presència dels 10 autors de l'obra sota l'atenta mirada d'Irene Solanich i Joan Ramon Armadàs, autors del pròleg i els encarregats de coordinar la peça.

Divendres
La segona jornada arrencarà a les set de la tarda a Cal Temerari amb una xerrada i exhibició de les escenes d'acció al cinema a càrrec d'InExtremis.

A les vuit del vespre s'iniciarà un debat obert amb els col·laboradors d'El cinèfil Alice Tapiol i Ovidi Domènech i el periodista i escriptor Josep Gimeno sobre 'Sang i morts a la sala de cine i a la TV'.

Dissabte
El darrer dia és el plat fort del festival amb una programació que comença a les dotze del migdia. El Bar - Restaurant El Xamfra serà l'escenari de la presentació de quatre llibres: 'L'any que vaig assassinar Rita Barberà', de Sebastià Bennasar; 'Olot. Crònica d'un segrest', de Jacinto Vicente Hernández; 'Ànima d'acer', d'Anna Casamitjana; i 'El despertar del navegant', de Maribel Torres.

Les activitats finalitzaran a El Xamfrà amb dues iniciatives gastronòmiques, l'aperitiu i el dinar. A partir de les cinc de la tarda el moviment seguirà a Cal Temerari amb una classe homenatge a Andrea Camilleri, a càrrec del traductor Pau Vidal.

A les sis de la tarda serà torn per l'humor amb la presentació de quatre obres d'humor negre: 'Sopar per a ogres', de Manel Quinto; 'L'Harem del Tibidabo', d'Andreu Martín; 'La teoria de l'imbècil', de Pep Prieto; i 'La memòria de la Vall Fosca', de Carles Mentuy.

La literatura i les xarxes socials guanyaran importància a les set de la tarda amb un debat obert que comptarà amb l'escriptora i instagramer, Aida Montoya, la comissaria de Cubelles Noir i youtuber, Charo González, i l'escriptora i bloguera, Anna Maria Vilallonga.

A les vuit del vespre es posarà el punt final al festival amb dues presentacions de còmic negre, 'Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona' i 'Sherlock Holmes y el legado Moriarty', de Jordi Palomé i Sergio Colomino; i 'Manicomio', de Montse Batalla i Xevidom.


Joan Ramon Armadas

Una disciplina que no només està vivint un auge sinó que tant a nivell d'escriptors com a nivell de festivals podem acreditar que té sortida i les editorials aposten per aquest gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.