Francisco Ibáñez reivindica la cultura del còmic a Sant Cugat

L'autor de 'Mortadel·lo i Filemó' ha visitat la ciutat per inaugurar una mostra que homenatja els seus més de 60 anys de trajectòria


  • Comparteix:

El còmic també és cultura. I un dels seus màxims exponents a l'Estat espanyol és Francisco Ibáñez, el pare de 'Mortadel·lo i Filemó', 'Rompetechos' i '13, Rue del Percebe', entre d'altres. Més de 60 anys de trajectòria que es poden repassar al Museu del Còmic de Sant Cugat en una exposició que ha inaugurat el propi autor i que vol reivindicar la seva obra i, també, el còmic com a mitjà cultural popular. La mostra es podrà veure fins al 12 de gener.

Es tracta de la primera exposició del Museu des que va obrir al juny. Un homenatge a la figura d'Ibáñez i a la seva prolífica obra. De fet, el dibuixant continua treballant als seus més de 80 anys i manté el seu sentit de l'humor. En una entrevista a Cugat Mèdia, Ibáñez elogia el Museu del Còmic de Sant Cugat per mantenir viu aquest gènere que, assegura, no està en el seu millor moment.

L'exposició, que mostra l'obra d'Ibáñez des dels seus inicis, amb la primera publicació impresa, fins als seus dibuixos més actuals, es pot visitar fins el 12 de gener. A la inauguració hi van assistir persones relacionades amb la professió, com el dibuixant i cofundador de la revista 'El Jueves' José Luís Martín i el dibuixant santcugatenc Esteve Polls.


Francisco Ibáñez

El còmic ha anat de baixada. Per això trobo magnífic que es facin aquests museus, perquè la gent recordi els temps en què el còmic era quelcom imprescindible, perquè els pares ho traslladin als fills.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.