Anna Hernández: 'És una novel·la molt intensa, intento que el personatges parlin per sí sols'

La periodista debuta com a novel·lista amb 'La Mecedora', emmarcat en el gènere negre farcit de frenesí i altes dosis d'acció


  • Comparteix:

Hernández debuta com a novel·lista / Foto: Cugat Mèdia

Hernández debuta com a novel·lista / Foto: Cugat Mèdia

La periodista i novel·lista santcugatenca Anna Hernández ha passat pel 'Sant Cugat a fons' per presentar la seu primer llibre ‘La Mecedora, lo que no sabes te salvará’, una novel·la negra farcida de frenesí, altes dosis d'acció i molt diàleg entre uns personatges que beuen del realisme, ja que l'autora s'ha inspirat en testimonis reals per donar forma als protagonistes de la història. Hernández, a més, també ha repassat la seva trajectòria professional com a periodista, actualment treballa a la redacció de TVE, i també de la seva arribada a la ciutat.

ESCOLTA-HO

És una novel·la que representa molt bé els teus gustos, el que t'agrada llegir, el que t'apassiona, però perquè vas decidir fer el salt i passar de llegir a escriure?
A vegades a la vida coneixes a persones que canvien el teu destí, sense voler-ho i sense que tu ho hagis previst. A mi m'agrada molt la novel·la negra, sobretot d'escriptors suecs i arran de llegir aquestes obres vaig decidir fer un viatge a Suècia l'any 2014. Em va agradar molt i a partir d'aquí vaig començar a fer més viatges a Suècia, ja no com a turista sinó que vaig fer un pas més enllà: vaig aprendre suec per estar més implicada i va ser llavors quan em van aparèixer dos personatges i vaig decidir escriure una novel·la policíaca.

T'agraden les novel·les amb molta acció? En aquesta n'hi ha molta.
Passen moltes coses a la novel·la, la majoria no te les esperes i no pots preveure pràcticament res. Per què? Doncs no ho sé, a vegades els llibres s'escriuen sols... També és veritat que la meva vida està plena d'acció, i potser això contamina tot el que faig. És una novel·la molt intensa sobretot a nivell de pensament, intento que els personatges parlin per si sols, sense mediació de narrador i que parlin o bé a través de monòlegs interns o bé a través del diàleg.

Què és l'univers Solonenko?
'La Mecedora' és la primera part de l'univers Solonenko. Hem de tenir en compte que aquest univers va molt més enllà del protagonista i també l'integren altres personatges. El llibre va sortir per Sant Jordi i els lectors amb els que he parlat em diuen que ells ja són a l'univers Solonenko i esperen la continuació de la novel·la.

Com portes el següent llibre?
L'estic escrivint i va molt avançat. No sé amb quina editorial sortirà el següent llibre però volien que sortís per abril de 2020. A mi personalment em sembla una exageració, no podem treure llibres així com així. Porto cinc anys treballant en aquesta saga i el llibre sortirà quan hagi de sortir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.