Fer de la filosofia una pràctica diària, una màxima de l'Institut Filosòfic d'Autoconeixement

Neix a Sant Cugat una entitat amb l'objectiu de fer de la doctrina filosòfica un element de la quotidianitat a l'abast de tothom


  • Comparteix:

Imatge d'una de les xerrades que es fan a la seu de l'entitat / Foto: Institut Filosòfic d'Autoconeixement

Imatge d'una de les xerrades que es fan a la seu de l'entitat / Foto: Institut Filosòfic d'Autoconeixement

L'Institut Filosòfic d'Autoconeixement arriba a Sant Cugat amb la voluntat d'instaurar la pràctica filosòfica a la vida quotidiana, reivindicar la filosofia i apropar-la a un públic major. A través de l'acompanyament terapèutic, el ioga, la meditació, la psiquiatria, la psicologia, la fisioteràpia i la nutrició entre d'altres, l'entitat vol estendre aquest camp d'estudi i manera d'entendre la vida per fer-la més transversal i instaurar-la en el dia a dia dels participants. L'associació, que només té un mes de vida, ha passat pel 'Sant Cugat a fons' per explicar les solucions alternatives que planteja, que beuen sempre de la filosofia, per afrontar les problemàtiques diàries.

ESCOLTA-HO

L'Institut Filosòfic d'Autoconeixement neix a partir de dos projectes, un dedicat al ioga i l'altre a la filosofia, que van decidir unificar-se per fer força i arribar un públic més ampli. Amb seu a Barcelona i ara també a Sant Cugat, el director de l'espai santcugatenc, Nacho Bañeras, ha explicat a Cugat Mèdia les eines i recursos que té l'entitat perquè els participants 'entenguin com viuen i de quina manera volen viure perquè sigui més satisfactòria'.

L'entitat també organitza conferències i cicles de lectura amb la ferma voluntat de fer entendre que 'tothom té un filòsof a dins' i que és una pràctica que es pot instaurar, de moltes maneres i mitjançant diferents mètodes, en la vida quotidiana de tothom.


Nacho Bañeras

Abans teníem dos projectes, un dedicat al ioga i l'altre a la filosofia, i des de fa un mes vam unificar-los per crear l'Institut Filosòfic d'Autoconeixement, amb seu aquí a Sant Cugat però també a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.