Sant Cugat s'omple de poesia i versos per a tots els públics

El 19è Festival Nacional de Poesia portarà des d'aquest dimecres i durant un mes prop d'una seixantena d'activitats


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

La poesia catalana s'instal·la de nou des d'aquest dimecres i fins el 9 de novembre a Sant Cugat amb prop d'una seixantena d'activitats per a tots els públics i per tots els racons de la ciutat. La 19a edició del Festival Nacional de Poesia homenatja a la santcugatenca Marta Pessarrodona i a Narcís Comadira i, a més, ofereix diàlegs entre poetes catalans i d'arreu de la península Ibèrica, un espai per a joves autors i una trobada de programadors internacionals. Tot plegat en més d'una trentena d'espais diferents i amb dos espectacles destacats, tots dos al Teatre-Auditori: l'inaugural, 'Poesia. 'Exili 1939'', ideat per Jordi Bosch, el proper dimarts 15 d'octubre i la tradicional 'Nit de Poesia', dirigida per l'escriptor local Jordi Lara i titulada 'Amants i estalvis', dijous 17.

Consulta tota la programació a l'especial de Cugat Mèdia.

El festival vol treure la poesia de la seva 'zona de comfort' i apropar-la a tots els públics possibles. De fet, la ciutat intensifica la programació de lletres que el municipi desplega durant tot l'any i la concentra en un mes. Prop d'una seixantena d'actes en 30 espais de la ciutat vertebren un programa que també compta amb exposicions, com la de l'artista santcugatenca Amanda Bernal, que també aporta la imatge del festival.

'Poesia 'Exili 1939''. Dimarts 15, 20:30, al Teatre-Auditori
'Poesia 'Exili 1939'' és un espectacle ideat per Jordi Bosch en què es commemoren els 80 anys de l'inici de l'exili republicà amb una selecció de textos molt diversos feta per Maria Campillo i que parlen del dolor, l'enyorança i de la pèrdua. Marta Angelat, Jordi Boixaderas, Eduard Farelo, Lluís Soler, Júlia Truyol i Emma Vilarasau s'encarregaran de recitar els versos acompanyats per la veu de Magalí Sare i el violoncel de Marta Roma.

'Nit de Poesia' - 'Amants i estalvis'. Dijous 17, 20:30, al Teatre-Auditori
La Nit de Poesia portarà l'espectacle 'Amants i estalvis', dirigit per l'escriptor santcugatenc Jordi Lara i en què s'uniran poetes reconeguts i persones anònimes a qui la poesia 'els ha salvat la vida'. Tot plegat amb la participació del cantant de trap Lildami, entre d'altres, i amb la música en directe de la Cobla Mediterrània.

Un festival de referència amb 19 edicions a les esquenes i que té la intenció d'apropar l'art del llenguatge, el lirisme i la bellesa a tota la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.