Avui arrenca de nou el radioteatre a Rŕdio Sant Cugat amb contes de Txékhov

Cugat Mčdia i Amants del Teatre han signat un conveni que compta amb el suport de l'Ajuntament per emetre adaptacions de contes en radioteatre


  • Comparteix:

Torna el radioteatre a Rŕdio Sant Cugat i arrenca aquest dilluns amb els contes d'Anton Txékhov. Cugat Mčdia recupera aquest format amb la signatura d'un conveni amb l'associació Amants del Teatre que té l'objectiu d'acostar aquest art a tota la ciutadania. L'espai radiofňnic, que s'emetrŕ mensualment, s'estrena aquest dilluns a les vuit del vespre al 91.5 FM i també es podrŕ recuperar en podcast.

La presidenta d'Amants del Teatre, Teresa Canas, és l'encarregada de dirigir les obres, adaptacions de contes curts que tindran una durada aproximada d'uns 30 minuts i que es repartiran en cicles de tres. El primer trimestre estŕ protagonitzat per l'autor rus Anton Txékhov, el segon per Pere Calders i el tercer per Mercč Rodoreda. Canas ha destacat la 'dificultat' i el 'repte' que implica adaptar els contes al teatre i, després, a la rŕdio, i ha agraďt a tots els actors i actrius la implicació.

De fet, la intenció és fer extensiva la proposta a tots els actors i actrius de la ciutat i que tots els grups de teatre locals hi puguin participar. A més, cada cicle compta amb la presčncia d'un actor o actriu professional, com per exemple Francesc Orella i Carme Sansa. La iniciativa es va presentar divendres passat al Cafč Auditori amb la presčncia de la directora de Cugat Mčdia, Mňnica Lablanca, que explica que l'objectiu és que la rŕdio local sigui 'la casa de totes les entitats' i, d'aquesta manera, poder fer arribar els seus projectes a tota la ciutadania.

També hi va assistir el president del Consell d'Administració d'EPEL Cugat.cat, Josep Maria Martí Rigau, que ha assegurat que d'aquesta col·laboració 'se'n beneficiarŕ tothom'. Tant Martí Rigau com la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, han posat en valor la capacitat de la proposta d'acostar el teatre a tothom i, per tant, de 'popularitzar la cultura'.

Tot plegat per portar la capacitat evocadora i imaginativa de la rŕdio al teatre i establir així un vincle entre l'oient i els personatges.




Mňnica Lablanca

Volem ajudar a contribuir al teixit associatiu, que és el que manté viva una ciutat i estar al costat de totes les iniciatives que surtin de les entitats i posar el nostre granet de sorra. No podem fer tot el que ens demanen, perň sempre hi estem disposats. La rŕdio ha de ser la casa de totes les entitats de la ciutat.

Esther Madrona

El que ens toca fer a tots els agents culturals de la ciutat és acostar la cultura a la població, i quina millor manera de fer-ho que aprofitar els mitjans de comunicació locals i aconseguir que el teatre arribi més enllŕ.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.