El Trona ressona contra la repressió

El festival de Dissidència Sònica prendrà la plaça de l'U d'Octubre amb vuit grups d'estils ben diferents


  • Comparteix:

Parpal, Mcgurk, Segura i Teks Meks / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Parpal, Mcgurk, Segura i Teks Meks / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Vuit grups d'un gran ventall d'estils seran els protagonistes d'una nova edició del festival Trona, que se celebra aquest divendres a la plaça de l'U d'Octubre. Des de les sis de la tarda i fins a la una de la matinada, la trobada de música local de Dissidència Sònica donarà espai a grups novells i no tan novells amb ganes de mostrar-se al públic. Un festival organitzat en col·laboració amb els Comitès de Defensa de la República, ja que tots els beneficis es destinaran a la caixa de resistència en suport dels membres dels CDR encausats pel procés.

Com és habitual, el Trona va obrir el cartell a tots els grups que s'hi volguessin sumar, amb una resposta que el membre de Dissidència Sònica Quimantú Segura ha admès que ha resultat sorprenent. Tot plegat ha obligat a encabir els vuit grups en set hores d'espectacles a peu de plaça, sense tarima. 'Volem dessacralitzar l'escenari', ha argumentat Segura, que ha admès que, tot i ser un certamen on toquen les formacions que ho demanen, faltarà una major presència de dones al cartell.

De fet, hi participaran dues dones enfront de 40 homes, un fet que Dissidència Sònica vol canviar de cara al futur sense perdre l'essència de ser de participació lliure. Segura ho ha atribuït a la pressió del 'sistema patriarcal', que fa que les dones s'ho pensin dues vegades abans de pujar un escenari, una limitació que els homes no senten.

El 'Sant Cugat a fons' d'aquest dimarts ha dedicat el tema del dia al festival. El programa ha entrevistat Quimantú Segura i Guillem Parpal, de Klan Guineu i Dissidència Sònica, Dani Mcgurk de Cryptic Minds i el raper Teks Meks. Chamaleon Death Squad, Koré, Corcho, Anònims i Tukemuke completen el cartell de la jornada. L'entrevista ha servit també per reclamar més espais per la música local, especialment de caràcter permanent, que permetin organitzar més actuacions d'aquest tipus.


Quimantú Segura

Ha anat una mica ràpid, però en canvi hem tingut una allau de candidats a ser part del cartell. Anem una mica justos perquè només ens deixen fins la una.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.