Firart mira enrere amb una retrospectiva dels seus 25 anys

L'exposició recull records i peces artístiques del quart de segle de l'entitat


  • Comparteix:

Cugat Mèdia ha reunit protagonistes de diversos moments de la història de Firart / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Cugat Mèdia ha reunit protagonistes de diversos moments de la història de Firart / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

L'associació d'artistes Firart s'atura per recapitular 25 anys d'activitat amb una retrospectiva al Museu del Monestir. Una exposició que ha suposat un gran esforç per bussejar entre els arxius de l'entitat per recollir el millor d'un quart de segle d'exposicions al carrer, xerrades i mostres amb la voluntat de fer arribar l'obra dels socis, artistes consagrats o no, al gran públic. La inauguració oficial és aquest dijous, a partir de les set de la tarda i es podrà veure fins al 14 de desembre.

ESCOLTA-HO

El 'Sant Cugat a fons' ha fet aquest dimecres una prèvia d'aquesta retrospectiva de la mà dels seus protagonistes. L'actual presidenta, Rosario Chincha; el vicepresident, Rafael Centelles; la primera presidenta, Begoña Valcarce; l'artista Adolf i el regidor de Cultura quan tot plegat es va posar en marxa, Jordi Franquesa, han recordat passat i present de l'entitat, que es marca objectius ambiciosos i vol retornar al centenar de socis, una xifra que ja ha aconseguit en algun moment de la història, que ara mateix se situa al voltant de 70.

Chincha ha explicat que s'han trobat alguns problemes per reunir les obres per exposar-les, ja que, des de 1994 fins a 2010 'no queden obres, sinó més aviat retalls'. Els convidats han recordat les dificultats inicials quan van plantejar una exposició d'art al carrer similar al de la plaça del Pi de Barcelona. Una idea que, al principi, tampoc va acabar de convèncer l'Ajuntament, que no creia del tot en el projecte, però que quan va veure que anaven 'seriosament' els va donar el cop de mà que necessitaven, ha explicat Valcarce. Franquesa ha admès que al principi tenia reserves i s'ha excusat també en què 'el pressupost de Cultura era molt petit'.

Pel que fa al futur, l'entitat vol potenciar més encara les activitats actuals de l'associació, però també obrir-se més a artistes no professionals perquè puguin mostrar la seva obra. A la carta als Reis també hi posen tenir algun dia un local propi, tot i que assenyalen que, almenys de moment, la Casa de Cultura respon a les seves necessitats.

Horari
- Dimarts a dissabte: de 10:30 a 13:30 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius: de 10:30 a 14:30 h
- Dilluns no festius: Tancat


Rosario Chincha

Aquesta retrospectiva es tracta de posar en marxa tot un recull d'obres des del 94 fins l'actualitat. Però tenim un buit d'obres entre el 94 i el 2010 on només en tenim retalls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.