L'última carta de Marilyn Monroe, a punt de veure la llum

Frederic Cabanas engega una campanya de micromecenatge per publicar el llibre que explica els últims dies del mite a partir d'una carta inèdita


  • Comparteix:

Frederic Cabanas, davant l'estoig on es va trobar la carta / Foto: Cugat Mèdia

Frederic Cabanas, davant l'estoig on es va trobar la carta / Foto: Cugat Mèdia

Al doble fons de l'estoig d'un bolígraf que Truman Capote li havia regalat a Marilyn Monroe s'hi amagava una carta de valor incalculable. Els pensaments i pors d'una de les grans icones del segle XX uns dies abans de morir, en quatre pàgines que volia dirigir de nou a l'escriptor, però que segurament mai no li van arribar. On sí que han arribat, després d'un viatge rocambolesc, és a Sant Cugat, a mans de Frederic Cabanas, un dels 'marilynòfils' més importants de casa nostra. I ara prepara un llibre per explicar-ne tots els secrets, que vol finançar a través d'una campanya de micromecenatge.

ESCOLTA-HO

Cabanas ha explicat al 'Sant Cugat a fons' que la carta va arribar a les seves mans després que un col·leccionista de bolígrafs la trobés en aquell estoig, que ara mateix està exposat a la Casa-Museu Cal Gerrer dins la mostra dedicada a l'artista. El propietari volia que Cabanas en certifiqués la seva autenticitat, que el santcugatenc assegura que va poder comprovar 'des del primer moment' per com estava escrita i la signatura del final.

Tot i aquesta sensació a partir dels seus coneixements i experiències, Cabanas ha recorregut a grafòlegs i experts per certificar que la missiva era autèntica i assegura que té els certificats per demostrar-ho. I és que el llibre, que li ha portat sis anys de feina, ha estat envoltada de confidencialitat, a l'espera de poder revelar el contingut en aquest llibre, que Cabanas vol publicar per Sant Jordi. L'obra recull el contingut de la carta, contextualitzat, i la història del document, de com s'ha mantingut en bon estat després de 60 anys i de com pot ser que el seu contingut hagi restat amagat durant tant de temps.

Cabanas vol recaptar 8.500 euros per imprimir 1.500 còpies del llibre 'La carta secreta de Marilyn Monroe', que editarà Edicions d'Octavià, editorial de la seva propietat. La campanya està oberta fins al dia 2 de desembre i ofereix diverses recompenses per als qui hi contribueixin, des dels 20 fins als 200 euros.


Frederic Cabanas

El que m'ha passat a mi seria l'enveja de qualsevol persona com jo. Hi ha molts coleccionistes i aficionats de la Marylin però el que m'ha passat a mi és únic. Ha arribat a les meves mans un document molt important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.