L'equip de govern vol sumar la ciutadania en la tria de part de la programació del Teatre-Auditori

La tinenta d'alcaldia de Cultura també incidirà en què la programació sigui paritària


  • Comparteix:

Detall d'una de les portes del Teatre-Auditori / Foto: Localpres

Detall d'una de les portes del Teatre-Auditori / Foto: Localpres

'Que el 100% dels santcugatencs se sentin seu el Teatre-Auditori'. Aquest és l'objectiu de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que considera que aquest equipament municipal 'té una programació de luxe i referent', però que alhora està allunyada de part de la ciutadania de Sant Cugat. I és amb aquesta voluntat d'apropar-lo, que Madrona es referma en la voluntat d'obrir un procés participatiu per escollir un espectacle de cada programació del Teatre-Auditori.

Madrona ha explicat aquesta iniciativa durant el programa 'Molta Comèdia' de Ràdio Sant Cugat, on ha detallat que la proposta popular podria ser una de les solucions perquè la gent se senti seu aquest espai que 'ha de trencar amb la barrera del luxe inaccessible'. La tinenta d'alcaldia ha afegit que aquest plantejament 'és relativament senzill d'aconseguir', que 's'haurien de marcar uns paràmetres' encara que la gent pugui dir la seva, i no s'hauria de deixar de pensar, d'altra banda, en la 'dignificació de la cultura'.

Una altra de les línies de treball de la nova regidoria de Cultura és la incidència que ha començat a fer perquè la programació del Teatre-Auditori sigui paritària de gènere. Madrona considera que, com ja va criticar en reiterades ocasions abans d'entrar al govern, 'no pot ser que al teatre de la ciutat hi hagi una diferència abismal' en aquest aspecte.

La paritat a la cultura santcugatenca
El col·lectiu Adventícies, de fet, ha analitzat la programació de la Festa Major 2019, de la temporada 2018-2019 del Teatre-Auditori, el tercer trimestre del cicle 'Viu la cultura de prop' de la XCCP i el festival Petits Camaleons 2019. Les xifres dels diferents estudis són cridaneres. A la darrera festa grossa, un 73% dels artistes van ser homes, un 69% al Teatre-Auditori, un 81% a la XCCP i un 87% al festival de música per a infants.




Esther Madrona

M'encantaria i, és relativament senzill d'aconseguir, que un d'aquests espectacles que es programen cada temporada al TA sigui a proposta popular. Que sigui una espècie de procés participatiu i, que a través d'aquest procés, la gent pugui dir la seva.

Esther Madrona

Una altra de les línies de treball que ara ja estic començant a incidir amb els programadors del Teatre-Auditori és apostar per la paritat de gènere dalt dels escenaris. No desvetllo cap secret perquè qui vulgui pot agafar la meva línia de Twitter i veure que en el seu moment ja ho havia dit públicament que no podia ser que la programació d'aquest teatre, del teatre de la ciutat no fos paritari i, a més, la diferència fos abismal'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.