L'Ajuntament vol reduir al màxim els convenis nominatius a entitats i potenciar la borsa de concurrència pública

Amb l'objectiu d'endreçar 'l'herència de l'anterior govern', el consistori treballa per acabar amb un sistema de subvencions 'injust i sense sentit'


  • Comparteix:

Imatge de la reunió entre els Caparrots i l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la reunió entre els Caparrots i l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Reduir al màxim els convenis nominatius i potenciar la borsa de concurrència pública. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat l'Ajuntament per endreçar 'l'herència de l'anterior equip de govern' i acabar amb un sistema de subvencions 'injust i sense sentit'. Així ho ha defensat la tintenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona', en una reunió aquest divendres amb els Caparrots a la Casa de Cultura on ha explicat a l'entitat per què encara no ha cobrat la subvenció de 2019 i quines línies de treball volen adoptar per capgirar la situació.

Una situació que afecta no només als Caparrots, ja que encara queda pendent el pagament a totes les entitats a les quals se'ls va assignar uns diners de la borsa de concurrència. Un retard que es deu al fet que la convocatòria de les subvencions no es va fer fins al mes de maig i al 'tap' que hi ha al departament de contractació que provoca una manca de fluïdesa al consistori.

Madrona ha recordat durant la trobada que l'Ajuntament disposa de dues maneres de transferir diners a les entitats. La primera, a través de la concurrència pública, amb la qual una entitat presenta un projecte i el consistori atorga una quantitat depenent de la valoració tècnica que es faci de la proposta. La segona és a partir de convenis que les entitats firmen amb l'Ajuntament i en què, segons Madrona, la quantitat de diners atorgada no respon a cap criteri. Ara mateix, i segons Madrona, la majoria dels diners assignats a entitats són a partir d'un conveni, mentre que la partida de la borsa de concurrència pública és mínima.

Davant aquesta problemàtica, el consistori vol fer un gir i que sigui la borsa la que gaudeixi de més diners per potenciar els projectes de les entitats i acabar així amb els convenis fets a dit. Madrona també ha explicat que una de les maneres de dotar d'eficàcia la qüestió de les subvencions és que les entitats treballin a dos o tres anys vista perquè l'Ajuntament pugui tenir més previsió i així no s'arribi a finals d'any amb les associacions sense haver cobrat. Respecte a quan cobraran les entitats la subvenció d'enguany, Madrona confia que 'en 15 dies pugui estar resolt'.

Reconeixement als Caparrots pel seu desè aniversari
Una reunió que ha tingut lloc després del reconeixement que ha fet l'Ajuntament als Caparrots pels seus 10 anys d'activitat cultural a la ciutat. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha entregat una fotografia a l'entitat.


Esther Madrona

La meva intenció és reduir al màxim els convenis nominatius perquè són una injustícia i no tenen cap tipus de sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.