Les Naus de l'Art exhibeixen la qualitat artística de la Floresta

En una jornada de portes obertes, els 12 artistes i artesans de l'espai han pogut mostrar als assistents com treballen i les seves obres


  • Comparteix:

Sant Cugat està ple de racons que guarden creativitat i creació. Un d'ells, Les Naus d'Art de la Floresta. Un any més, l'espai ha obert les seves portes per mostrar a la ciutadania les obres i els processos creatius dels 12 artesans i artistes que en formen part. Vidre, fusta, pintura i fotografia són només algunes de les disciplines que conviuen en aquest espai d'art situat en plena serra de Collserola. Aquest cap de setmana, els visitants s'han pogut endinsar al tranquil món dels artistes florestans per veure, viure i compartir l'experiència de crear. A més, i com ja és habitual, els tallers també han permès als més menuts crear el seu propi Tió.

Les Naus de l'Art van establir-se a la ciutat ja fa més de dues dècades i, malgrat això, els artistes i artesans consideren que encara no se'ls coneix prou. Així ho ha explicat el pintor Pep Puig, qui té un espai amb obres pictòriques i estampacions artesanals. La idea d'organitzar aquestes portes obertes va molt més enllà d'aconseguir vendre algunes obres. En Pep explica que l'objectiu principal és aconseguir que els ciutadans els visitin, els coneguin i vegin tot el que s'hi fa. Ja fa 14 anys que Les Naus de l'Art obren les seves portes al públic.

12 artistes i artesans de la Floresta
Avui dia són una dotzena d'artistes i artesans que comparteixen aquest antic complex industrial de la Floresta. Alguns hi han arribat fa poc, d'altres ja han marxat, però n'hi ha que en porten molts anys. La Meggi Pujols i l'Ignasi Foj són alguns dels veterans. Fa 18 anys que van passar a formar part del grup i, des d'aleshores, han vist com, a poc a poc i amb molta perseverança, l'espai de creació s'ha començat a donar a conèixer a Sant Cugat. La Meggi fa collages de gran dimensió i té molt clar que, avui en dia, 'vendre art és molt complicat', així que ella valora molt més que la gent que els visita 'miri i gaudeixi' de la feina que fan.

Per la seva banda, l'Ignasi és capaç de convertir qualsevol objecte o deixalla en una obra d'art i hi posa tant d'esforç i dedicació que, fins i tot, perd la noció del temps. No tots els tallers estan porta a porta, així que si vols descobrir-los tots, has de passejar per la zona. A prop de l'estudi de la Meggi i l'Ignasi hi ha una casa on una dona fabrica i esmalta a mà tota mena de joies. En Pep té el seu taller de pintura i estampacions artesanals al costat de la dissenyadora Barbara Zimmermann, que exhibeix la seva marca Gerzi, i les escultura d'Eduard Fauqué es troben només unes passes més enllà.

Ignasi Foj converteix les deixalles en obres d'art / Foto: Cugat Mèdia
Ignasi Foj converteix les deixalles en obres d'art / Foto: Cugat Mèdia

Diversitat i convivència
Disciplines com pintura, joieria, reciclatge, fotografia, ferro, moda i escultura conviuen en harmonia a Les Naus de l'Art. Des de fa uns 25 anys, aquest espai de creació compta amb una barreja considerable d'art i tècniques que, com bé ha explicat Pep Puig, permet que els artistes es puguin 'complementar'. Aquesta convivència, sovint, acaba generant projectes que són el resultat la suma de diverses d'aquestes disciplines.

Activitats per als infants
Els més petits també tenen el seu lloc durant les jornades de portes obertes a Les Naus de l'Art. Com la cita cau en plenes dates nadalenques, ja fa alguns anys que els artistes organitzen l'activitat infantil 'Vine a fer el teu Tió'. Amb l'ajuda del fuster, la modista i els pintors; els nens i nenes poden crear el seu propi Tió. Un cop acabat, se'l poden emportar a casa i començar-lo a alimentar per tenir-lo llest el dia del Caga Tió.



Pep Puig

Molta gent que viu a Sant Cugat, Valldoreix, la Floresta no coneix les Naus de l'Art i el que fem és obrir les portes un cop a l'any amb l'objectiu que ens visiteu, ens conegueu i veieu tot el que es fa aquí.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.