Daniel Romaní reivindica el patrimoni de les fàbriques al seu nou llibre 'Catalunya Industrial'

L'escriptor santcugatenc presenta l'obra davant unes cinquanta persones al Cafè Auditori


  • Comparteix:

David Romaní exhibeix el llibre 'Catalunya Industrial' abans de la presentació. / Autor: Cugat Mèdia

David Romaní exhibeix el llibre 'Catalunya Industrial' abans de la presentació. / Autor: Cugat Mèdia

Daniel Romaní ha presentat el seu nou llibre 'Catalunya Industrial' davant d'una cinquantena de persones al Cafè Auditori. L'escriptor santcugatenc ha remarcat el valor del llegat material i arquitectònic de les fàbriques catalanes dels segles XIX i XX. L'acte també ha comptat amb actuacions musicals en directe i la projecció de fotografies d'elements del patrimoni industrial.

El llibre és una guia cultural que descobreix les interioritats de mig centenar de fàbriques tèxtils, vapors, cellers, mines i fargues del territori català. En aquest sentit, Romaní ha afirmat que el llibre 'és una invitació a conèixer el país des del vessant del patrimoni industrial', un aspecte que, segons ell, 'és bastant desconegut' per a la majoria de les persones. Per això, ha animat el lector a visitar els museus que apareixen a l'obra.

Entre els indrets seleccionats, hi destaquen la Fàbrica Damm de Barcelona, el Museu del Ferrocarril de Móra la Nova i el Molí Paperer de Capellades. Tots ells són exemples del dinamisme industrial de Catalunya, que va convertir les fàbriques en el motor econòmic del país. 'Catalunya Industrial' repassa els seus edificis, la seva maquinària i, fins i tot, toca les vivències personals dels seus extreballadors.

El llibre, editat per Viena Edicions, és un compendi de reportatges publicats per Romaní al diari Ara, i compta amb el suport institucional del Departament de Cultura de la Generalitat i les diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida.



David Romaní

El llibre és una invitació a conèixer el país des del vessant del patrimoni industrial, que és bastant desconegut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.