Sotasons es reinventa per convertir-se en un referent al panorama musical santcugatenc

L'entitat enceta una nova etapa amb una seu al carrer de la Creu i amplia activitats i serveis


  • Comparteix:

Ricard Valls és un dels impulsors de Sotasons / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Ricard Valls és un dels impulsors de Sotasons / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Sotasons fa un pas endavant i es transforma en un projecte que vol convertir-se en una referència al panorama musical santcugatenc. Una promotora, productora, programadora i associació de músics que ha estrenat local al carrer de la Creu i que a poc a poc s'ha anat fent lloc als carrers, places i locals de la ciutat. 11 grups formen part del catàleg de l'entitat, que ha engegat cicles de vermuts i actuacions diverses per omplir de música la ciutat a partir de grups majoritàriament locals.

ESCOLTA-HO

Un dels fundadors, Ricard Valls, ha passat pel 'Sant Cugat a fons' per explicar el projecte, que, entre d'altres, s'ocuparà de programar la festa de Cap d'Any de l'Ajuntament. La idea ha tingut tanta acceptació que fins i tot han hagut de posar el fre i rebutjar grups que s'han ofert per formar-ne part per poder treballar a fons amb els 11 membres. Grups que poden fer ús dels serveis del local, que al gener inaugurarà la planta baixa amb un estudi de gravació i un buc d'assaig.

Un projecte, en paraules de Valls, que és fins i tot 'estrany' que un projecte així no hagi nascut fins ara a la ciutat. 'És una ciutat amb molta cultura, amb molta música', ha afegit. Això sí, Valls admet que és un repte tirar-ho endavant i per això també han obert el ventall de serveis per sonoritzar esdeveniments, per exemple. Vies d'ingressos necessàries per al manteniment dels serveis, el suport legal i promocional als artistes i l'obertura del local.

Un espai que servirà per a un dels reptes de l'entitat, generar 'sinergies' entre els artistes i que d'allà en sorgeixin projectes i idees innovadors. Sotasons manté l'aposta per organitzar esdeveniments com el StQ Black, que es traslladarà al juny amb l'esperança que no plogui, el cicle 'Feres' a l'És-fera 72, els vermuts musicals a les places i un nou cicle al barri de Sant Francesc-Monestir i projectes nous com el Flamen-Q, un festival de flamenc que arribarà al maig íntegrament al mateix barri.


Ricard Valls

Sant Cugat té molt de potencial i era estrany que no apareguessin abans projectes com aquest, que ja estan funcionant a ciutats com Girona i Terrasa. Aquí ningú els havia engegat en una ciutat amb molta cultura i moltes bandes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.