Lluís Calvo, Premi Carles Riba de poesia

El poeta santcugatenc ha rebut el guardó a la 69a Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium


  • Comparteix:

Lluís Calvo, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Calvo, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Calvo ha rebut el 61è Premi Carles Riba de poesia per 'L'espai profund', un guardó dotat amb 3.000 euros. El santcugatenc ha explicat que buscava 'el poema concís amb imatges molt potents amb finals que han de deixar sense respiració'. Com a temes, ha desgranat, hi ha llibertat, l'amor, el pas del temps, la trinitat entre el somni, la divinitat i la terra, així com l'espiritualitat. La col·lecció 'Els Llibres de l'Óssa menor', d'Edicions Proa publicarà el llibre el febrer del 2020.

Calvo ha rebut el premi aquest divendres en la 69a Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural en una gala al Teatra Segarra de Santa Coloma de Gramenet. Completen el palmarès de la vetllada David Nel·lo (60è Premi Sant Jordi, amb la novel·la 'Les amistats traïdes), Carlota Gurd (22è Premi Mercè Rodoreda, amb el recull 'Cavalcarem tota la nit'), Lluís Prats (57è Premi Josep M. Folch i Torres de novel·les per a nois i noies per 'Estimat monstre) i Toni Mata (46è Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per 'Nascuts per ser Breus').




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.