'Lehman Trilogy' reflexiona al Teatre-Auditori sobre el fracàs del sistema capitalista

La funció, conduïda per sis actors, fa un viatge per la història de la família que va causar la crisi econòmica més gran de tots els temps


  • Comparteix:

L'obra de teatre 'Lehman Trilogy' ha posat el focus aquest dissabte al Teatre-Auditori en el fracàs del sistema capitalista personificat en l'ascens i caiguda de la família Lehman, la responsable de la creació d'uns dels bancs d'inversió més grans dels Estats Units. Un total de sis actors han estat els encarregats de donar vida a tres generacions de la família Lehman i narrar, amb una dosi de sàtira i crítica, la transformació del somni americà en una de les crisis econòmiques més grans de la història després de la fallida del Lehman Brothers. Més enllà de representar als membres de la família, els intèrprets han mostrat la seva cara més polifacètica en posar cos i veu a més de 120 personatges que han desfilat per l'escenari en una funció que ha guanyat el premi Ercilla de Teatre 2018 al Millor Espectacle Teatral.

Un dels sis actors de 'Lehman Trilogy', Ferran González, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que durant la funció l'espectador s'adona del poder que va arribar a tenir la família Lehman i que el sistema en el qual viu la societat avui en dia sempre 'acaba malament'. Una radiografia del sistema vàlida tant per les tres generacions de les quals parla l'obra com per l'actualitat.

La quantitat de personatges que apareixen a l'obra així com el viatge que fa a través dels anys obliguen a separar 'Lehman Trilogy' en tres actes. L'escenografia, la música i el muntatge, però, ajuden que l'espectador pugui endinsar-se en les peculiaritats de cada època i a seguir l'evolució d'un model que, encara que passin els anys, sempre desemboca en el mateix desenllaç.


Ferran González

Tu mateix te n'adones que aquesta manera que tenim de viure ara sempre acaba malament. Ja va acabar malament, i sempre queda la idea que, el que va passar, està tornant a passar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.